Iaşi: Accident grav în comuna Strunga. Două maşini s-au ciocnit frontal şi şase persoane au fost rănite (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autoturismele au fost serios şifonate în urma impactului
Autoturismele au fost serios şifonate în urma impactului

Accidentul a avut loc sâmbătă noaptea într-o comună apropiată de Târgu Frumos, pe drumul european E 583. Două autoturisme, un Audi şi un Golf s-au ciocnit frontal.

UPDATE: Emanuel C., şoferul maşinii Audi, un tânăr de 24 de ani din Bucureşti conducerea maşina dinspre Târgu Frumos spre Roman, cu permisul suspendat pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Din cauza vitezei excesive, a intrat din plin într-o maşină care mergea regulamentar pe contrasens. Cei doi pasageri din Audi, tineri în vârstă de 18 ani din Iaşi au fost grav răniţi, unul dintre ei fiind în comă de gradul IV.Ceilalţi trei pasageri din maşina lovită au fracturi uşoare.

„Conducătorul auto din Bucureşti avea o alcoolemie de 1,20 miligrame alcool pur în aerul expirat, ceea ce este foarte mult. I s-a făcut dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi conducere cu permisul suspendat“, a spus Virginia Pralea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

Iaşi: Patru studenţi au scăpat cu viaţă dintr-un accident rutier spectaculos

Iaşi: Accidentul rutier cu patru victime la Comarna a fost provocat de un „fals“ taximetrist

„Pacienţii erau în stare de şoc, politraumatizaţi cu traumatisme craniocerebrale şi toracoabdominale cu suspiciune de abdomen acut chirurgical, precum şi de  multiple fracturi“, a spus medicul Tudor Ciuhodaru.

Cele patru persoane din Golf nu au fost atât de grav rănite, starea tânărului de 20 de ani care era la volan fiind în curs de stabilizare.

„Cel mai mare număr de pacienţi după Scânteia“

Într-o singură gardă la Spitalul „Sf. Ioan“, şapte victime ale accidentelor rutiere au avut nevoie de îngrijiri medicale.

„Este cel mai mare număr de pacienţi ajunşi într-o singură gardă la Urgenţe după Scânteia“, a mai spus medicul Ciuhodaru.

Astfel, în ultimele 12 ore, au ajuns la spital un tânăr de 18 ani din Iaşi, cu fractură deschisă la piciorul drept, în urma unui accident uşor. Un alt bărbat de 64 de ani a fost rănit după ce ginerele său a făcut accident în comuna Erbiceni, din cauza oboselii.

„Alţi doi pacienţi, de 72 şi 74 de ani din Ţăbăneşti au ajuns la centrul de traumă din Copou, după ce, încercând să evite un microbuz au ieşit de pe carosabil. Pacientul cu sindrom de stres postrumatic, în şoc, a fost evaluat rapid şi a necesitat suport psihologic, iar pacienta cu fractură a beneficiat de tratament traumatologic de urgenţă“, a spus medicul Ciuhodaru.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite