Iaşi: Absolvenţii de la „Cuza“ studiază piaţa muncii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenţii Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ aflaţi în căutarea unui loc de muncă participă astăzi la bursa locurilor de muncă din Sala Paşilor Pierduţi.

20 de firme, instituţii şi organizaţii îşi prezintă ofertele de muncă şi poartă discuţii cu cei interesaţi de job-uri. „Noi avem două posturi, unul implică cunoaşterea la perfecţie a limbii franceze, iar celălalt implică pe lângă stâpînirea limbii italiene şi cunoştinţe în IT. Au venit vreo 20 de studenţi într-o oră şi jumătate şi o parte dintre ei chiar se încadrau la postul care implică cunoaşterea limbii franceze", spune Antoanela Andriuţă, recruter Capgemini.

Majoritatea studenţilor au plecat însă doar cu pliante şi promisiuni. „M-am uitat după un job pentru vară care să implice cunoaşterea de limbă franceză sau spaniolă. Am luat pliante de peste tot pe unde am văzut ceva care să mi se potrivească, urmând să intru pe site-uri şi să studiez ofertele acasă", spune Irina Doghiţoiu, absolventa Facultăţii de Litere, specilaizarea Franceză-Spaniolă.

„Studenţii sunt nehotărâţi"

Angajatorii consideră că studenţii nu sunt siguri de meseria pe care vor să o urmeze. „Sunt multe persoane interesate, iau pliante, corespund parţial cerinţelor, dar mi se par nehotărâţi. În plus, vin fără CV-uri la ei", spune dezamăgit Petrică Rudu, asistent manager la call center XL World care pune la dispoziţie 120 de locuri.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite