Iaşi: Absolvent de nota 3, licean de nota 10

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 230 de elevi ieşeni au fost repartizaţi la licee, grupuri şcolare sau şcoli de arte cu medii de admitere sub 5. Cea mai mare notă din judeţ, 9,99, a obţinut-o Andrei Codruţ Diaconu, un elev din comuna Gorban.

Peste 230 de absolvenţi de clasa a VIII-a, majoritatea de la ţară, au fost admişi la liceu cu note mai mici de 5. Cea mai mică medie de admitere îi aparţine elevei Ana Maria Anton din satul Borşa, care a terminat gimnaziul cu media 6,30.

La tezele naţionale a obţinut 1,53, la evaluare naţională a luat doar 1,30, iar media generală de admitere a fost 3,85. Eleva a fost repartizată la Grupul Şcolar Vlădeni, specializat în industrie textilă şi pielărie.

În situaţia ei sunt mulţi alţi absolvenţi, unii fiind admişi la licee din municipiul Iaşi, precum grupurile şcolare „Dumitru Mangeron“, „Constantin Brâncuşi“, „Anghel Saligny“ şi chiar Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi“.

Deşi numărul locurilor puse la dispoziţie nu a fost atât de mare ca în anii trecuţi, la Iaşi, au rămas neocupate 61 de locuri.

Elevi cu a doua şansă la educaţie

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) consideră că toţi copiii trebuie să aibă şanse egale la educaţie.

„Repartizarea este făcută conform metodologiei în vigoare. Dacă legea le permite copiilor cu medii mici să participe la admiterea computerizată nu este nicio problemă deoarece au şi ei dreptul la educaţie, la o nouă şansă de a-şi continua studiile, de a se integra într-un nou colectiv“, a declarat Sabina Manea, purtătorul de cuvânt al IŞJ Iaşi.

Elevul Andrei Codruţ Diaconu, din comuna Gorban, a intrat la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri“ cu cea mai mare medie din judeţ, 9,99.

Tânărul a venit la Iaşi pentru studiile gimnaziale prin intermediul programului „Burse pentru elevii din mediul rural“.

Admiterea la liceu
- Anul acesta, liceele, grupurile şcolare şi colegiile din Iaşi au pus la dispoziţie un număr de 6.977 de locuri pentru absolvenţii de clasa a VIII-a;
- 61 de locuri au rămas libere;
- 46 de elevi au intrat la liceu cu medii peste 9,90.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite