Iaşi: A venit la spital cu mâna în pungă. Nouă medici încearcă să o replanteze. Operaţia nu a reuşit (UPDATE, VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul a fost resuscitat de medicii de la UPU
Bărbatul a fost resuscitat de medicii de la UPU

Un bărbat de 51 de ani a ajuns la Spitalul „Sf. Ioan" după ce o bandă transportoare i-a smuls braţul drept. Pacientul a stat două ore şi jumătate în sala de operaţie şi nouă medici au încercat să-i salveze braţul. Operaţia nu a reuşit din cauza leziunilor foarte grave

Ora 16.30 Braţul bărbatului nu a putut fi replantat în ciuda eforturilor medicilor. Rana a fost acoperită cu piele de pe braţul smuls, iar prognosticul este rezervat. „Din păcate, din cauza leziunilor destul de masive a maselor musculare nu s-a putut face plantarea. Operaţia a durat în jur de două ore şi jumătate, s-a practicat toaleta chirurgicală a plăgii cu soluţii antiseptice urmată de un retuş bont, acoperirea humerusului cu un lambou muscular şi apoi grafarea acestui segment cu grefă de piele recoltată de pe membrul amputat. Momentan pacientul este echilibrat hidroelectrolitic, se află în secţia noastră. Prognosticul este rezervat. Ca în toată România, sunt condiţii destul de dificile în spital", spune Oleg Tacu, medic Chirurgie Plastică şi Reparatorie.

Medicul Oleg Tacu descrie cum a decurs operaţia

Ora 12.30 Bărbatul a fost resuscitat de medicii din Unitatea de Primire Urgenţe şi în 10 minute a fost transportat în sala de operaţii. Nouă medici încearcă să-i salveze viaţa şi braţul.

„O echipă formată din nouă medici, doi medici de urgenţă, trei chirurgi reconstructivi, trei traumatologi şi un anestezist, sunt în prezent în sala de operaţie. Prognosticul este extrem de rezervat în ceea ce priveşte funcţionalitatea mâinii din cauza severităţii rănii", spune doctorul Tudor Ciuhodaru, coordonatorul UPU al Spitalului „Sf. Ioan".

Citeşte şi:

Premieră medicală: transfuzie de sânge prin cordonul ombilical, la Maternitatea Braşov

Clinica de Chirurgie Reconstructivă are la activ peste 1.000 de mâini replantate pacienţilor din toată regiunea Moldovei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite