Iaşi: A încercat să se sinucidă cu tablete pentru molii de teamă că-şi pierde slujba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii se aşteaptă la o creştere a tentativelor de suicid din cauza condiţiilor economice
Medicii se aşteaptă la o creştere a tentativelor de suicid din cauza condiţiilor economice

O femeie de 30 de ani a fost adusă la spital după ce a înghiţit mai multe tablete pentru molii chiar la locul de muncă. Un alt ieşean, de 29 de ani a vrut să încheie socotelile cu viaţa pentru că este şomer şi nu-şi găseşte de muncă. Medicii spun că se aşteaptă la un număr tot mai mare de sinucideri din cauza accentuării crizei

Femeia a fost adusă cu ambulanţa la Spitalul „Sf. Ioan" chiar de la locul de muncă. Gestul extrem a fost determinat de posibilitatea pierderii jobului. „Pacienta a beneg'ficiat de spălături stomacale şi a rămas internată la Secţia de Toxicologie", spune doctorul Tudor Ciuhodaru, coordonatorul UPU al Spitalului „Sf. Ioan" Iaşi.

Un alt bărbat de 29 de ani a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce înghiţit mai multe pastile cu scopul de a se sinucide. Din cele relatate, se pare că ieşeanul era de mai mult timp fără slujbă şi nu-şi găsea nicio ocupaţie. „Prognosticul este rezervat din cauza toxicităţii renale şi hepatice", a completat doctorul Ciuhodaru.

Citeşte şi:

Iaşi: A încercat să se sinucidă din cauza datoriilor la întreţinere

Iaşi: Datoriile îi împing pe ieşeni la sinucidere

Medicii semnalează că lipsa locurilor de muncă duce la o creştere a ratei şomajului şi spun că la nivel global, fiecărei creşteri de 1% a ratei şomajului îi corepsunde o creştere cu 0,8% a sinuciderilor la cei sub 65 de ani. Doctorii prezintă ca dovadă un studiu realizat de cercetătorii de la London School and Tropical Medicine şi de la Oxford University care arată că pierderea locurilor de muncă şi criza economică ar putea creşte cu 2,4% numărul cazurilor de sinucidere sub 64 de ani.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite