Iaşi: A dispărut parcarea din faţa Tribunalului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce „Adevărul de Seară“ a arătat cum maşinile stăteau pe esplanadă, şefii Primăriei au instalat un gard lângă bordură. Şoferii parchează, însă, în continuare pe calea de acces către Teatrul Luceafărul, chiar dacă pe acolo se circulă în ambele sensuri.

În urmă cu trei săptămâni, reporterii „Adevărul de Seară“ au semnalat cum esplanada din faţa Tribunalului Iaşi s-a transformat ad-hoc într-o parcare unde maşinile stăteau chiar şi pe două rânduri.

O parte din locuri erau chiar rezervate lângă treptele Tribunalului de către o sucursala unei bănci din zonă, care achita la Primărie o taxă lunară pentru închirierea trotuarului, făcând dificil traficul pietonilor.

Chestionaţi în această privinţă, reprezentanţii Primăriei au afirmat atunci că niciun vehicul nu are voie să staţioneze pe carosabil, dar nu pot ridica toate maşinile din zonă din cauză că dispun de prea puţine platforme auto.

Garduri pentru toată zona

În cursul acestei săptămâni, de pe esplanadă au dispărut toate maşinile, după ce muncitorii angajaţi de Primărie au instalat un gard lângă bordură în faţa Tribunaului.

„Am instalat acest gard pentru a nu mai permite niciunui autoturism să escaladeze bordura“, a declarat Mihai Chirica, director tehnic în cadrul Primăriei Iaşi.

Dacă cei obişnuiţi să-şi lase maşina în zonă nu sunt acum cei mai fericiţi şoferi, restul participanţilor la trafic salută decizia Primăriei. „O mulţime de maşini parcate lângă Tribunal strica aspectul estetic al locului“, a spus Paul, şofer distribuitor. Până vor fi instalate garduri în toată zona, maşinile staţionează pe trotuarul de lângă fost piscină Moldova.

„Normal ar fi să se pună obstacole peste tot. Nu ştiu însă ce se va face cu calea de acces către Teatrul Luceafărul. Circulaţia se face acum pe ambele sensuri, dar din cauza că toată lumea parchează acolo, poate să treacă numai o singură maşină“, a semnalat Ioan Dodea, şofer taximetrist.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite