Iaşi: 77 de zile de calvar în centrul oraşului (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieşenii vor trebui să suporte în această vară un nou şantier, deschis dimineaţă între zona Târgu Cucu şi Elena Doamna. Tramvaiele care trec prin zona istorică a municipiului au fost suspendate şi înlocuite cu microbuze şi autobuze.

Circulaţia din zona Târgu Cucu va fi dată peste cap până la toamnă. De astăzi, au fost reluate lucrările de modernizare a şinei de tramvai pe o porţiune de 900 de metri.

image

„În zonă lucrează firma Construcţii Unu pe proiectul de amenajare a Mănăstirii Golia. Graficul de lucrări prevede ca, până pe 15 septembrie, să fie închis şantierul“, a precizat Maricel Ghercă, directorul Regiei Autonome de Transport Public (RATP).

Trei trasee de tramvai suspendate

Lucrările de înlocuire a şinei de tramvai din rondul din Târgu Cucu şi până în zona Cinci Drumuri, aflată la intersecţia cu strada Elena Doamna, sunt făcute pe bani UE , prin proiectul de reabilitare a Mănăstirii Golia, dar şi din banii municipalităţii. 

image

Pe lângă şoferii care vor fi nevoiţi să treacă prin intersecţie, afectaţi vor fi şi ieşenii care circulă cu tramvaiele. „Se suspendă tramvaiele de pe traseele 1, 13 şi 7. În loc, se înfiinţează traseul 13 de autobuz, care va circula între Tătăraşi Sud şi Copou, traseul 23 de microbuz, între Tătăraşi Nord şi Billa-Gară. Se repune în circulaţie traseul 2, între Canta–Podu Roş–Baza 3“, a anunţat Adrian Mihai, purtătorul de cuvânt RATP.

Autobuzele vor circula pe traseul 6, între Dacia- strada Gării- strada Arcu, Billa şi Gară, iar pe traseul 3, între Dancu şi Tătăraşi Nord. Reprezentanţii regiei de transport au anunţat că ieşenii vor putea folosi aceleaşi abonamente.

image

„Abonamentele rămân valabile pe vechile trasee, iar biletele compostate în microbuze sunt valabile pe traseele complementare“, a mai spus purtătorul de cuvânt al RATP. Modificările anunţate de regia de transport i-au nemulţumit pe ieşeni.

image

„Acum trebuie să întreb de fiecare dată la tonetă cu ce pot să ajung dintr-o parte în alta a oraşului“, a spus ieşeanca Simina Voinea.

Se scumpesc din nou biletele
Din cauza majorării TVA, reprezentanţii RATP au anunţat că, din această lună, vor modifica tarifele la transportul în comun. Astfel, pentru o călătorie ieşenii vor achita 1,9 lei, un bilet cu două călătorii va ajunge la 3,7 lei, iar cotorul cu zece călătorii va ajunge la 16 lei. Şi abonamentele vor fi majorate. Cel pe o linie va costa 63 de lei, iar liberul va fi majorat de la 93 la 97 de lei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite