Iaşi: 5.000 de locuri libere la facultate pentru admiterea din toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii care nu au reuşit să se înscrie la facultate în sesiunea din vară, sau care au picat examenul de bacalaureat mai au o şansă să urmeze studii superioare.

La Universitatea „Alexandru Ioan Cuza", înscrierile se fac până pe 16 septembrie pentru cele 313 locuri libere la buget şi 2.700 de locuri cu taxă la studiile de licenţă.

Citeşte şi:

Iaşi: Admiterea la „Cuza“, mai tare decât criza

Iaşi: Prima medie la admitere la Drept este 9.99

Mai sunt disponibile şi 1.500 de locuri la cursurile de master.

Cele mai multe locuri sunt la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, în număr de 575, la Filosofie cu 370, dar şi la Facultăţile de Fizică, Geografie, Litere sau Psihologie.

Niciun loc liber la Arhitectură

La Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi", mai sunt libere 1.878 de locuri, din care doar 493 sunt la buget.

„Admiterea se va desfăşura în perioada 6 şi 14 septembrie, după acelaşi regulament ca cel din vară. Va fi organizată admiterea la zece facultăţi, cu excepţia celei de Arhitectură, unde s-au ocupat toate locurile din vară", a spus Alexandru Sălceanu, purtător de cuvând la UTI.

La Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, mai sunt disponibile aproape 100 de locuri, iar înscrierile durează până pe 16 septembrie.

Şi Universitatea de Medicină organizează în perioada 13-19 septembrie concurs de dosare pentru 24 de locuri la taxă taxă, dintre care opt sunt la Medicină, opt la Medicină Dentară şi şase la Farmacie.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite