Iaşi: 437 de şoferi orbi, surzi şi bolnavi psihic circulă prin oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieşenii, care suferă de boli care nu le permit să conducă, au fost verificaţi de Serviciul Poliţiei Rutiere şi Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor. Şoferii vor fi chemaţi la Poliţie, iar unora dintre ei le-ar putea fi retras permisul de conducere.

Poliţiştii au început vânătoarea şoferilor care au afecţiuni aflate pe lista celor incompatibile cu deţinerea permisului de conducere. Alături de angajaţii de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, cei de la Rutieră au verificat dosarele persoanelor încadrate în grad de handicap, puse la dispoziţie de Direcţia Genrală de Asistenţă Comunitară şi Protecţia Copilului (DGASPC).

„Noi ne-am autosesizat în luna aprilie şi am trimis o baza de date la Poliţia Rutieră cu 12.213 persoane, din care: 1.134 cu handicap auditiv, 4.425 cu vizual, 4.003 cu mental, 2,751 cu neuropsihic. Cei de la Serviciul Rutier vor face comparaţia şi urmează să găsească persoanele care sunt încadrate şi în grad de handicap, dar au şi permis de conducere. Sunt posibile şi situaţii în care o persoană să fi obţinut permisul de conducere înainte de a le si agrava boala", a declarat Tiberiu Bantaş, purtătorul de cuvânt al DGASPC.

Până acum au fost verificate 4.026 de dosare şi au fost descoperiţi 437 de şoferi care au boli ce se află pe lista celor incompatibile cu deţinerea permisului de conducere. „Noi am verificat doar dacă au  permis de conducere. Tot ce am constatat am trimis Poliţiei Rutiere",a  declarat comisar şef  Tudor Minea, şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

 Aceştia vor fi chemaţi la sediul Poliţiei Rutiere cu actele medicale şi dacă este cazul vor fi consultaţi de o comisie din cadul Institutului de Medicină Legală. Ulterior dacă se constată că persoanele examinate nu pot conduce autoturismele permisul li se poate retrage până la încetarea motivului care a dus la această situaţie.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite