Iaşi: 4,5 milioane de euro pentru becuri noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilii propun o nouă suplimentare a contractelor cu cele două firme care au concesionat iluminatului public în Iaşi. Şefii oraşului susţin că Luxten Lighting şi Flash Lighting Services au nevoie de mai mulţi bani pentru întreţinerea lucrărilor la iluminatul stradal.

Cele două firme au primit în 2005 contracte de peste 14 milioane de euro pentru investiţii în sistemul de iluminat. Societăţile trebuiau să facă lucrări de reabilitare a reţelei şi să o întreţină. Primele majorări ale contractelor datează din 2007. Astfel, Luxten a mai primit 2,73 milioane de euro pentru lucrări suplimentare de modernizare a reţelei, iar Flash alte 2,7 milioane de euro.


Bani pentru înlocuirea lămpilor


Mai nou, Primăria a propus consilierilor o nouă majorare pentru întreţinerea investiţiilor. Astfel, şefii municipalităţii solicită în Consiliul Local o suplimentare pentru Luxten cu  680.000 de euro, iar pentru Flash cu 780.000 de euro.


„Nu se justifică această suplimentare deoarece am mai majorat o dată contractele tot pentru investiţii. Contest modalitatea de alocare a acestor sume, care sunt mari şi se dau fără licitaţie“, a spus viceprimarul Gabriel Grigore. Cu toate acestea, şefii din Palatul Roznovanu susţin că firmele au executat lucrări de extindere, separare de reţele, înlocuire stâlpi şi cabluri şi că aceste lucrări noi nu sunt întreţinute. „Fără această suplimentare, corpurile de iluminat, reţelele şi alte componente ale sistemului de iluminat montate din sumele primelor acte adiţionale nu vor mai putea fi menţinute în funcţiune“, a explicat Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei. Banii alocaţi ar trebui să fie folosiţi la înlocuirea lămpilor, întreţinerea corpurilor de iluminat, verificarea continuităţii cablurilor şi verificarea prizelor de pământ.


Pe de altă parte, municipalitatea intenţionează să renunţe la iluminarea a şase obiective culturale din oraş, Teatrul Naţional, Mănăstirea Golia, Statuia lui Alexandru Ioan Cuza, Statuia Independenţei, fântâna arteziană din Rond Agronomie şi Grupul Statuar Voievozi.

_____________________

Şedinţa de CL, amânată pe mâine
Întâlnirea Consiliului Local, programată pentru astăzi a fost amânată pentru mâine, la ora 10.00, din cauza unei şedinţe „urgente“ pe problema atragerii de fonduri europene. „Au intervenit în ultimul moment nişte probleme şi a trebuit să amânăm şedinţa“, a spus Cistina Oţeleanu, secretara CL. Aleşii locali s-au arătat nemulţumiţi că nu au fost anunţaţi din timp.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite