Iaşi: 31 de şomeri pe un loc de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru această lună, angajatorii le propun şomerilor 723 de locuri de muncă, majoritatea fiind însă aceleaşi, doar că reluate. Ieşenii fără un loc de muncă pot opta şi pentru ofertele ţărilor member UE, din medicină, agricultură, vânzări.

Cei peste 23.000 de şomeri din judeţ au la dispoziţie 723 de locuri de muncă, cele mai multe fiind destinate persoanelor cu studii medii.

„Oferta curentă este mai mare faţă de alte luni deoarece angajatorii se întorc din concedii şi au mai multe propuneri. În acelaşi timp, numărul şomerilor a scăzut în august deoarece ori nu şi-au mai actualizat dosarele, ori s-au angajat", a spus Adriana Sârghie, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă.

Oportunităţi puţine pentru şomerii cu facultate

Ca şi în alte luni, joburile în confecţii sunt mai numeroase. Astfel, 50 de confecţioneri se caută la Confecţii Integrate Moldova, 107 la Iaşi Conf, alţi 50 la Jenson Confecţii, sau 40 la Neyla.

La fel de mult se caută agenţi de asigurare, fiind 120 de oportunităţi de angajare, 50 la banca Ardaf şi câte 10 la Allianz Ţiriac, Eureko, Generali şi Grawe.

Şomerii cu studii superioare pot opta pentru ofertele de asistent manager, programator, manager, inginer şi agent vânzări. Absolvenţii de facultate au posibilitatea să-şi găsească un loc de muncă la târgul de joburi de pe 24 septembrie.

Cei cu studii medii au o ofertă mult mai variată, cum sunt îngrijitor bătrâni, macaragiu, lăcătuş, asfaltatori, zidar, fierar, dulgher, 60 de operatori maşini, tapiţer, paznic, strungar, lăcătuş, ambalator sau brutar.

Află care este oferta de joburi în Uniunea Europeană, luni, în:

Citiţi în Adevărul de Seară de mâine
Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite