Ieşenii, aşteptaţi la lucru cu salarii de 1.260 de euro pe lună în Danemarca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieşenii care îşi caută un loc de muncă în străinătate de la începutul anului viitor au posibilitatea de a-şi depune CV-urile pentru joburile disponibile în Danemarca şi Estonia.

Ofertele intermediate de Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă sunt valabile până la finalul acestui an, iar interviurile de angajare pentru cele 55 de posturi vor avea loc în ianuarie. Cele mai multe joburi sunt oferite de angajatorii danezi, care, însă, caută persoanele tinere, cu vârsta până în 30 de ani pentru lucrul în ferme.

Citeşte şi:
Iaşiul este, oficial, cel mai sărac judeţ din ţară

Iaşi: Studiile superioare, o piedică în găsirea unui loc de muncă

Pentru munca pe care aceştia o vor presta în fermele de legume, la spălarea, sortarea şi ambalarea prazului, la curăţarea terenului, plantarea căpşunilor, cultivarea zmeurei, recoltarea fructelor, curăţarea animalelor şi a grajdurilor, efectuarea de injecţii la animale şi asistenţa la naşterea acestora ieşenii care vor primi jobul vor fi remuneraţi cu 1.260 de euro pentru fiecare lună lucrată.

Fiecare angajat îşi va plăti singur chiria

Contractele de muncă vor fi semnate pentru perioade cuprinse între 6 şi 18 luni, programul de lucru fiind de 37 de ore săptămânal. Cu toate acestea, numai unii dintre angajatori oferă şi cazare lângă ferme. Alţii îi vor ajuta pe salariaţi să îşi găsească cazare în apropierea fermei. Fiecare angajat va trebui, însă, să achite o chirie lunară a cărei valoare variază între 200 şi 300 de euro.

Angajatorii din Estonia, în schimb, solicită numai persoane cu studii superioare pentru angajare ca arhitecţi, ingineri de instalaţii pentru construcţii, manager de proiecte sau inginer de proiecte. Cunoştinţele de limba engleză şi de limba sârbă sunt necesare, precum şi studiile în domeniul construcţiilor şi un nivel ridicat de utilizare a programului AutoCad sau a unor programe similare.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite