Iaşi: 115.762 lei daune pentru un comisar de poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Curţii de Apel Iaşi au decis luna aceasta ca Ştefan Dascălu, comisar în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, să primească despăgubiri de la statul român.

Pentru că a fost acuzat pe nedrept de complicitate morală la şantaj poliţistul va primi 35.762 de lei daune materiale şi 80.000 de lei daune morale. Magistraţii au menţinut astfel decizia dată de colegii de la Tribunalul Iaşi în luna martie şi au respins apelul statului român, dar şi pe cel al lui Dascălu. Decizia nu este însă definitivă.

Mă voi consulta cu avocatul şi vom decide ce vom face mai departe", a declarat Ştefan Dascălu. Comisarul a fost acuzat în 2005 de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Iaşi de faptul că i-ar fi ajutat personal pe romii din comuna Ciurea să recupereze o datorie de 30.000 de lei şi un laptop. Ştefan

Dascălu a fost judecat şi achitat definitiv după câţiva ani de proces. Acesta a dat în judecată statul român şi a cerut inţial 2,1 milioane de lei daune morale şi 40.162 daune materiale. Poliţistul a susţinut că i-a fost ştirbită imaginea, i-a fost afectată starea de sănătate, dar i-a fost redus şi salariul din cauză că a fost pus la dispoziţia Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

Mai citiţi şi:

Comisarul Ştefan Dascălu a câştigat lupta cu statul la Tribunalul Iaşi

Iaşi: Poliţist achitat cere milioane daune de la stat

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite