Iaşi: „Reţeaua Filantropica” a tras ţepe de două milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Direcţeie de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Iaşi au stabilit că reţeaua coordonată de Dan Riscu a înşelat 30 de societăţi comerciale.

Potrivit anchetatorilor, reţeaua prelua diferite societăţi, iar apoi racola persoane cu venituri modeste. În schimbul unor sume de bani, membrii reţelei „Filantropica" le propuneau să devină administratorii unor firme. Pentru ca societăţile să fie cât mai credibile, reţeaua a investit bani în amenajarea birourilor şi depozitelor. Apoi membrii grupării cumpărau marfă de la diferite firme şi plăteau cu cecuri în alb. Ulterior vindeau produsele cumpărate. Astfel, membrii grupării ar fi reuşit să tragă ţepe de două milioane de lei.

Liderul reţelei ar fi fost  Dan Riscu (38 de ani), din Năvodari, iar printre locotenenţii săi se numărau Constantin Ştefan (50 de ani), din Focşani, Alexandra Piţ (39 de ani), din Arad, Dan Elleneş, Constantin Ştefan şi Vasile Hrib. Aceştia au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT pentru înşelăciune, fals şi uz de fals şi spălare de bani. Pentru alte şapte persoane procurorii au disjuns cauza.

24 iunie 2009 Riscu Dan poartă o discuţie telefonică cu Piţ Georgiana

RD: Dacă vin, tot vin, le iei şi le trimiţi, le încarci într-o maşină şi le trimiţi.

PG: Nu! Nu ai priceput. Nu avem loc să le descărcăm.

RD: Aha! Păi bine, găsesc eu un loc. Stai mă că vorbesc cu Motanu (n.n Negruţ Gheorghe) să-mi găsească o trompetă de deposit undeva.

PG: Aha. Nu mă, idea ar fi să le descărcăm, să le vindem.

RD: Păi da, dar dacă nu poţi să le vinzi pe toate.

PG: Dar îmi era că să aduc cartofi  că putem şi de la ăsta să luăm zece tone de cartofi! De pachete din alea. Sunt frumoase pachetele.

27 iunie 2009 Discuţie între Riscu Dan şi Gelu Negruţ

RD: Vezi că le-a sosit la ăştia, de alea de folii de nu ştiu ce , de unică folosinţă.

NG: Cum, cum?

RD: De folii, folii, farfurii, de unică folosinţă ,ăi.
NG: Ah.

RD: Şi le vine...şi...într-o oră le vine şi condimente.

N.G. Aa. Dar carne nu-ţi vine?

RD: Nu ştiu.

NG: Păi o să vedem.

RD: A zis că e de vreo 90 milioane foliile şi de vreo nu ştiu cât condimentele.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite