Iaşi: „Bomboane“ din carne la Târgul ECOagrIS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Produse din carne, brânzeturi, dulciuri, băuturi, cosmetice şi fructe sunt atracţiile cu care reprezentanţii a mai bine de 10 judeţe din ţară îi aşteaptă pe ieşeni în curtea bisericii Toma Cozma

Prima ediţie de anul acesta a Târgului Naţional de produse tradiţionale şi ecologice ECOagrIS a început astăzi şi va continua până duminică. Încă din prima zi ieşenii şi-au îngăduit să se plimbe pentru câteva minute prin parcul bisericii de lângă Colegiul Naţional „C. Negruzzi" pentru a vedea oferta producătorilor.

image

Unul dintre cele mai atrăgătoare standuri a fost cel al unor producători din Câmpulung. Aceştia au suscitat interesul ieşenilor aducând un purcel copt, pe care l-au decorat cu o fundă în culorile tradiţionale.

image

„Noi avem „bomboane" din carne - purcel copt, cârnaţi proaspeţi, ceafă. Un kilogram de carne din acest purcel costă 50 de lei", spune Anişoara Lazăr, administratorul producătorului.

image

Preparatele din carne la preţuri de producător vor ajunge pe mesele ieşenilor direct din Maramureş.

image

Pe lângă faptul că sunt delicioase, produsele apiole sunt şi sănătoase. Asta susţin cei de la Târgul ECOagrIs, iar clienţii sunt de acord. Standurile cu miere sunt printre cele mai căutate.

image

La târg a fost prezent şi unul dintre puţinii producători de pâine naturală din ţară. Cu efecte de deconstipare, reglare a metabolismului şi de reducere a ţesuturilor adipoase, pâinea este vândută cu 10 lei. Un pachet conţine 20 de baghete, suficiente pentru cel puţin o săptămână. Printre ofertele producătorilor se numără şi chipsurile Inka, făcute din cartofi cruzi, condimentaţi. Cu toate că acestea nu au avut trecere în rândul ieşenilor, comercianii le laudă.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite