Iaşi:"Avocatul hoţilor" a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocatul ieşean Christy Mîrşanu, supranumit "avocatul hoţilor", a fost condamnat recent la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru  trafic de influenţă. Curtea de Apel Galaţi i-a interzis şi dreptul de a alege şi de a fi ales în funcţii publice şi de a profesa ca avocat. Decizia nu este însă definitivă.

DNA a declarat recurs în acest dosar", a precizat Luminiţa Merişescu, purtătorul de cuvânt al DNA Iaşi. Potrivit anchetatorilor, Mîrşanu ar fi primit  bani de la o persoană, iar în schimbul acestora ar fi promis că intervine la magistraţii Curţii Supreme.

A dispărut din oraş

„În schimbul a 60 de mii de lei, avocatul a promis că va interveni pe lângă judecătoripentru ca aceştia să pronunţe o hotărâre definitivă prin care denunţătorul şi fratele său să primească o condamnare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei", se precizează într-un comunicat al procurorilor anticorupţie.

Citiţi şi:

„Avocatul hoţilor" este acuzat că a luat 10.000 de lei onorariu şi s-a făcut nevăzut

EXCLUSIV: Fostul avocat al Cordunenilor a fost condamnat la închisoare cu executare

Cei doi ieşeni au fost condamnaţi de Tribunalul şi Curtea de Apel Iaşi la câte cinci ani de închisoare cu executare pentru lipsire de libertate în mod ilegal şi tentativă de omor. Din suma cerută, Mîrşanu ar fi primit în perioada octombrie - decembrie 2009, în trei tranşe, 45.000 de lei.

Cum pe 15 februarie Curtea Supremă a menţinut sentinţa în cazul celor doi, unul dintre ei l-ar fi denunţat pe avocat. El a mai fost condamnat în martie 2010 la trei ani de închisoare. A dispărut din decembrie 2010.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite