Iaşi: Îmbulzeală şi scandal la APIA pentru subvenţii la oi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Îmbulzeală la APIA Iaşi
Îmbulzeală la APIA Iaşi

Câteva sute de crescători de animale din judeţul Iaşi aşteaptă încă de ieri la sediul  Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură (APIA) Iaşi să depună actele pentru a primi subvenţii la bovine şi ovine.

Reprezentanţii APIA Iaşi au afirmat că s-a ajuns la o asemenea aglomeraţie deoarece foarte mulţi crescători de animale aşteaptă până în ultima zi pentru a-şi rezolva problemele.

 „Sunt venit aici de marţi dimineaţă, la ora 5.00. De atunci până acum s-au făcut trei liste cu ordinea de intrare şi niciuna nu s-a respectat până la capăt. Eu aveam numărul 14 şi când am ajuns la intrare mi s-a spus că nu mai este valabilă lista şi s-a făcut una nouă", a spus Mihai Baciu (45 de ani), un crescător de oi venit la Iaşi de la Drăguşeni.

În cazul în care astăzi nu primesc subvenţiile, oamenii care aşteaptă la sediul APIA Iaşi riscă să piardă sume importante de bani. „Eu am 177 de oi şi trebuie să iau o subvenţie de 8.000 de lei. Dacă pierd banii ăştia o să vând din animale, nu am cu ce să le ţin", a declarat Costel Ciubotaru (53 de ani).

Citiţi şi:

Cabinetele medicilor de familie, luate cu asalt. Bolnavii: „În zilele în care doctorii au protestat ne-am luat tratamentul cu ţârâita"

În cele două zile de aşteptare în curtea sediului APIA, crescătorii de animale au reperat o serie de nereguli. „Ieri, între orele 11.00 şi 14.00, nu a intrat nimeni prin faţă, ci erau chemaţi numai câţiva oameni pe o intrare laterală", a precizat Mihai Baciu. Conform celor care stau la rând, tot în cursul zilei de ieri unii şi-au rezolvat problemele în schimbul unei sume de bani.

Îmbulzeală la APIA Iaşi

„Era un individ care venea şi te întreba daca vrei să rezolvi mai repede. Preţul era de un leu pe oaie din proprietate. Dădeai banii şi actele şi scăpai de probleme. Ieri am stat în cumpănă dacă să-i dau bani, dar dacă îl mai vedeam astăzi îl luam la bătaie", a indicat Costel Ciubotaru.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite