Iaşi: Doi copii pe un loc la grădiniţele din Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii unităţilor de învăţământ preşcolar sunt depăşiţi de avalanşa de cereri

Înscrierea la instituţiile cu program prelungit se va încheia la sfârşitul acestei săptămânii.

Grădiniţele din zona Podu Roş au fost luate cu asalt de părinţii care au depus sute de solicitări. La instituţia de lângă Liceul „D. Cantemir”, pe 20 de locuri erau înscrişi până astăzi 46 de micuţi. „Avem o singură grupă mică cu 22 de paturi, mai mulţi copii nu ştiu dacă vom putea primi. Cereri mai înregistrăm şi săptămâna aceasta, iar pe 19 iunie vom afişa lista celor care au fost admişi”, a precizat educatoarea Ana Alexandru, directoarea Grădiniţei nr. 18.

Grupe cu peste 30 de copii

La „Sf. Parascheva”, pe bulevardul Cantemir, astăzi au avut loc înscrieri, dar deja conducerea instituţiei ştia că vor fi peste 100 de solicitări pe cele 50 de locuri disponibile din toamnă. „Noi le dăm părinţilor cererile, iar până vineri trebuie să vină cu dosarul complet. Au fost oameni care s-au interesat de locuri încă din ianuarie.

Prioritate au cei care îndeplinesc condiţiile. Sperăm să nu avem foarte mulţi nemulţumiţi”, a afirmat Lili Mardare, directoarea Grădiniţei „Sf. Parascheva”. Aceasta a menţionat că una din soluţii este suprasolicitarea grupelor, care ar putea ajunge la peste 30 de copii. Părinţii care au trecut în această dimineaţă pe la instituţia de pe bulevardul Cantemir s-au arătat încrezători că vor obţine un loc pentru micuţii lor.

Dosare respinse pentru
că nu respectau criteriile

Conducerea Grădiniţei nr. 12, de lângă Liceul „Emil Racoviţă”, a precizat că a primit solicitări de la părinţi care locuiesc chiar şi în Ciurea. „Au venit de la Lunca Cetăţuii pentru că erau mai aproape de serviciu şi a trebuit să îi refuz. Am avut cam 8-9 dosare refuzate, cu cereri de la părinţi care locuiesc în Nicolina, Clopotari, Frumoasa sau Bucium”, a precizat Rodica Grădinaru, directoarea Grădiniţei nr. 12.

Aceasta a anunţat că din toamnă va avea trei grupe noi, două la cea mică şi o alta de mijlocie „Nu am avut cum să-i primesc pe toţi, chiar dacă unii părinţi au venit plângând. Poate se găseşte o soluţie şi vor fi locuri şi pentru aceşti copii”, a completat Rodica Grădinaru. La nivelul municipiului, a fost raportat un deficit de aproape 1.000 de locuri în instituţiile de învăţământul preşcolar.

Criterii necesare la înscriere

- la 15 septembrie să aibă trei ani împliniţi;
- părinţii să locuiască în apropierea grădiniţei;
- copilul să mai aibă un frate înscris în instituţia de învăţământ;
- ambii părinţi să muncească.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite