Iaşi: Alexandru Stoleru va sta 5 ani după gratii pentru trafic de influenţă şi delapidare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 2006-2008, tânărul a pretins şi a primit bani de la 26 de persoane din Neamţ şi Iaşi, cu promisiunea că îi va ajuta să primească locuinţe ANL.

Judecătorii Tribunalului Iaşi l-au condamnat pe Stoleru la o pedeapsă de doi ani şi opt luni pentru trafic de influenţă, respectiv trei ani pentru delapidare. Pedepsele au fost contopite cu cei 5 ani de închisoare pentru trafic de influenţă decişi prin sentinţa finală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din februarie 2011, astfel încât tânărul a rămas să execute sentinţa cea mai aspră.

Decizia Tribunalului Iaşi nu este însă definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel.

Promitea locuinţe ANL contra banilor

Alexandru Stoleru (22 de ani) a fost cercetat, judecat şi condamnat pentru infracţiuni de corupţie deoarece, în perioada 2006 - 2008, a pretins şi primit de la 26 de persoane, sumele de 49.300 de euro şi 25.120 de lei.

Părţile vătămate au cotizat cu sume între 500 şi 4.000 de euro, sau 470 şi cel mult 7.420 de lei de persoană, dar nu au s-au văzut pe listele ANL şi nici nu au primit locuinţele promise.

„S. Alexandru lăsa să se înţeleagă că are influenţă pe lângă funcţionari cu atribuţii în domeniul stabilirii şi întocmirii listelor cu solicitanţii de locuinţe construite din fondul ANL", a declarat inspector Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

Pe 30 septembrie 2009 tânărul a fost oprit în trafic de către poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Alba. Alexandru Stoleru le-a spus atunci agenţilor că nu are nici un document, însă, după verificările în baza de date, aceştia au văzut că era dat în urmăre de Poliţia Neamţ din data de 21 iulie 2009, deoarece se sustrăgea de la urmărirea penală.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite