Iaşi:75 de ani de închisoare pentru deţinuţii care şi-au violat un coleg

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei patru bărbaţi, care în februarie 2009 l-au bătut, violat şi maltratat pe Andrei C. (21 de ani ) au fost condamnaţi astăzi de magistraţii Judecătoriei Iaşi. Sentinţa nu este definitivă

Judecătorii au contopit pedepsele celor patru agresori şi au decis să îi condamne pe Constantin Daniel Şfarc la 17 ani de închisoare , Lucian Ionescu la 18 ani de închisoare, Radu Hîrnagea şi Costel Andronic la 20 ani de închisoare. Magistraţii au hotărât încetarea procesului pentru lovire pentru că victima şi-a retras plângerea.  Dacă sunt nemulţumiţi de hotărâre cei patru agresori pot face apel.

 
Potrivit rechizitoriului, pe data de 5 februarie 2009 patru deţinuţi l-au legat, bătut, violat şi maltratat pe colegul lor de cameră, Andrei C. (21 de ani). În jurul orei 20.00 tânărul i-a mărturisit deţinutului Nicu Drangă, că în anul 2006 a avut un conflict cu Daniel Şfarc (22 de ani), un alt coleg de cameră, care l-ar fi violat. Cum acesta din urmă împreună cu Lucian Ionescu (22 de ani), Costel Andronic (20 de ani) şi Radu Mircea Hîrnagea (21 de ani )au auzit discuţia totul a degenerat într-o ceartă.

 Şfarc şi Ionescu l-au dus pe tânăr în baie şi l-au lovit cu pumnii în faţă şi în burtă, după care l-au trântit în mijlocul camerei. Aici Andronic ar fi smuls o bară de fier de la un pat i-a pus un căluş în gură lui Andrei C. şi l-a lovit, iar Hîrnagea şi Ionescu l-au legat cu şireturi de mâini şi de picioare.

 Potrivit procurorilor, cei patru colegi de cameră nu s-au oprit aici  ci l-au ars pe tânăr cu o brichetă pe piept şi la mâna stângă şi l-au ras în cap cu un  bic. Apoi Andrei C. a fost violat pe rând de cei patru. Ulterior în jurul orei 1.00 Andronic a bătut cu pumnii în uşă şi a chemat agenţii, care au scos victima din cameră.


Izolare severă pentru violatori

După incident cei patru agresori au stat 10 zile la izolare, iar Andrei C. a avut  nevoie de 12-14 zile de îngrijiri medicale. Deţinuţii au fost audiaţi  şi de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătorie, dar nu au recunoscut fapta.Cei patru agresori au susţinut că tânărul şi-a provocat singur leziunile sau că a fost tuns în baie de Nicu Drangă, colegul care nu a luat parte la incident, iar apoi acesta l-a bătut şi l-a violat.

Cei patru deţinuţi care l-au violat pe Andrei Crîşmariu au comis fapte cu violenţă. Lucian Ionescu executa o pedeapsă de şapte ani de închisoare pentru tâlhărie şi omor, fapte comise pe când era minor. Costel Andronic este condamnat la zece ani de închisoare pentru furt calificat şi şase tâlhării, dintre care una urmată de moartea victimei. Radu Mircea Hîrnagea execută o pedeapsă de 14 ani pentru tentativă de omor asupra a trei victime, iar Daniel Şfarc este condamnat la şase ani pentru tâlhărie.

Andrei C. a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru că în anul 2005 ar fi abuzat un copil de 15 ani. În anul 2007 a evadat în timp ce era transportat la spital. Pentru această faptă a mai fost condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare. Luna viitoare Andrei C. va fi liberat condiţionat.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite