Iaşi: CAMPANIE: Funcţionari nesuferiţi la sediul ITM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: CAMPANIE: Funcţionari nesuferiţi   la sediul ITM
Iaşi: CAMPANIE: Funcţionari nesuferiţi la sediul ITM

Angajatorii au de suportat un aer irespirabil, la propriu şi la figurat, când merg să depună declaraţiile cerute de lege

Mai citiţi:

Holurile AJOFM, săli de aşteptare (CAMPANIE)

Direcţia de Patrimoniu zace în paragină (CAMPANIE)

Calvarul ieşenilor: indiferenţa de la ghişee (CAMPANIE)

Ieşenii se plâng de atitudinea personalului, precum şi de căldura pe care trebuie să o suporte când îşi depun actele.

Holurile mari, cu tavan înalt, ar trebui să fie un spaţiu numai bun de lucru cu publicul. Nu este însă cazul Inspectoratului Teritorial de Muncă Iaşi. Aglomeraţia creată la fiecare termen limită pentru depunerea documentelor creează disconfort, atât pentru angajatori, cât şi pentru angajaţii instituţiei publice.

De multe ori am prins aglomeraţie aici, de-abia dacă se mai putea respira. Astăzi am avut baftă pentru că am găsit detul de liber“, a spus Ionel Grigore, angajator. Nici atitudinea funcţionarilor nu este prea plăcută, se plâng cei care ajung la ITM. „Nu tot timpul au răbdare să explice clar ce trebuie să facem. Se enervează şi ridică tonul. De multe ori mă las păgubaşă şi nu fac scandal pentru că se uită pe urmă oamenii la mine, că ţin rândul“, a spus Anca Mitrea, angajat la Resurse Umane.


În zilele mai aglomerate este imposibil de respirat la parterul clădirii. „Am cerut să ne aprobe de la Bucureşti finanţare pentru a monta un sistem de ventilaţie a aerului performant pentru că uneori mirosul este insuportabil“, recunoaşte directorul ITM, Iulian Tărăboanţă.


Mult mai supăraţi sunt ieşenii care vin personal cu carnetul de muncă la birourile de la etaj. Acolo sunt obligatorii minute bune de aşteptare până ajung la funcţionarii din birouri. „Mai avem vreo şansă să intrăm astăzi?“, se aud timid întrebările celor care stau cu bun-simţ şi aşteaptă să se deschidă uşa.


Dosarele, depuse mereu la limită

Aglomeraţia de la ITM este creată de angajatorii care vin pe ultima sută de metri pentru a depune declaraţiile legale. Şefii instituţiei susţin ideea creării unor ghişee speciale pentru persoanele care vin să depună declaraţii pentru mai multe firme. Astfel, cred ei, se vor scurta timpii de aşteptare.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite