ÎPS Teofan despre influenţa ÎPS Bartolomeu: „Întâlnirea dintreTeodor Baconschi şi mitropolit a fost determinantă pentru actualul ministru“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu ochii înlăcrimaţi, ÎPS Teofan a vorbit despre activitatea Mitropolitului Clujului, ÎPS Bartolomeu Anania care a decedat luni seara.

REPORTAJ Mitropolitul Bartolomeu, privegheat de zeci de enoriaşi de cu bună dimineaţă

Viaţa, cariera şi opera mitropolitului Bartolomeu

ÎPS Teofan a transmis marţi un mesaj de condoleanţe la trecerea în nefiinţă a ÎPS Bartolomeu Anania.

„Contribuţia lui poate fi arătată în diferite chipuri. De-a lungul vremii şi probabil în aceste zile se va vorbi despre lupta împotriva dictaturii comuniste, despre geniul său în literatură, despre lucrarea sa misionară în America sau Ardeal. Cred însa că o notă specifică şi care rămâne este că Mitropolitul a fost un om al tradiţiei şi modernităţii, al continuităţii şi înnoirii şi de acest echilibru între vechi şi nou a avut nevoie biserica noastră după 1989", a spus eruditul.

„Dumnezeu să-l odihnească în pace. Îl rugăm să ne dea nouă celor încă rămaşi în această lume capacitatea de a ne lăsa inspiraţi în continuare de sufletul lui mare, de mintea lui luminată, de inima lui caldă".

ÎPS Teofan a amintit şi despre constribuţia lui ÎPS Bartolomeu în formarea actualului ministru de externe, Teodor Baconschi.

„Cred că întâlnirea tânărului căutător Teodor Baconschi de atunci cu bătrânul oştean a fost determinantă pentru actualul ministru de externe. Probabil au fost şi multe alte persoane care l-au cunoscut şi a căror viaţă a fost influenţată puternic de dânsul", a spus ÎPS Teofan.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite