Iasi: INTERVIU: Ioan Scripniciuc şeful IPJ Iaşi: „Vreau ca cetăţeanul să meargă liniştit pe stradă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarul-şef vrea să facă ordine în judeţ până la sfârşitul anului. El speră să se lămurească cât mai repede şi situaţia de la Poliţia Rutieră.

„Adevărul de Seară": Ce ar trebui îmbunătăţit la nivelul Poliţiei ieşene?

Ioan Scripniciuc:

* Veţi suplimenta numărul patrulelor de poliţie?

Patrulele de siguranţă publică nu sunt suficiente niciodată. Însă, după o analiză temeinică şi identificarea acelor zone prolifice criminogene, voi concentra aceste patrule. Asta împreună cu Jandarmeria şi Poliţia Comunitară. Dacă le vom folosi cu eficienţă maximă, vom avea şi rezultate concrete.

* Cum veţi face faţă dificultăţilor financiare cu care se confruntă în prezent Poliţia ieşeană?

De la sfârşitul săptămânii vom avea cantităţi de combustibil suficiente. În schimb, legat de plata expertizelor, sunt aproximativ 700-800 de mii de lei datorii la Institutul de Medicină Legală (IML). Ca urmare a rectificării bugetului s-au alocat sume şi pentru aceste expertize. Întârzierea plăţii expertizelor a afectat într-o oarecare măsură şi finalizarea cu celeritate a dosarelor, dar am găsit înţelegere la IML în cauzele urgente.

* Cum vă gândiţi să schimbaţi atitudinea cetăţenilor vizavi de Poliţia Rutieră?

În primul rând voi avea imediat o întâlnire cu conducerea Parchetelor. Mi-aş dori ca acel dosar să fie cât mai rapid soluţionat pentru a şti câţi agenţi vor fi puşi la dispoziţe, cine rămâne la Poliţia Rutieră şi cine pleacă. În funcţie de finalitatea dosarului, voi putea adopta cele mai adecvate măsuri.

* Anul acesta au fost 19 morţi în judeţ în accidentele feroviare. Cum vă gândiţi să preveniţi astfel de tragedii?

A fost un an nefericit pentru judeţul Iaşi din acest punct de vedere. Acţionăm în continuare pentru prevenire. Au fost o serie de acţiuni la trecerile la nivel cu cale ferată şi s-a constatat încă o dată că nu s-a înţeles nimic din tragedia de la Scânteia. Am desfăşurat o acţiune la BJATM şi în câteva ore au fost luate 26 permise doar pentru nerespectarea obligaţiei de a opri la semnalele luminoase şi acustice.

Priorităţile cetăţeanului sunt priorităţile noastre. Vreau ca cetăţeanul să meargă liniştit pe stradă, să-şi ducă copilul la şcoală fără teama că va fi tâlhărit. Sunt şi o serie de priorităţi la nivel naţional şi anume combaterea criminalităţii stradale, prevenirea infracţiunilor din mediul rural şi prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere grave.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite