INEDIT Studenţii chimişti din Iaşi au construit o casă din pet-uri (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

50 de studenţi de la Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului din Iaşi, membri ai Asociaţiei Chemis, au „clădit" în trei zile şi trei nopţi o casă din pet-uri. Proiectul face parte din programul „Eco-House“.

Tinerii au colectat timp de jumătate de an peste 2.500 de sticle din plastic din căminele T1-T2, iar 1.800 dintre ele au fost folosite pentru a construi o casă. Din încă câteva zeci de pet-uri au făcut o masă cu patru scaune.

MARIAN NISTOR POVESTEŞTE CUM AU CONSTRUIT STUDENŢII CASA

Restul le vor duce la o firmă de reciclare. Invenţia studenţilor va fi folosită şi pentru diverse evenimente ale facultăţii.

INEDIT Maşină ca a lui Michael Schumacher, construită din cheta studenţilor ieşeni (FOTO şi VIDEO)

MARIUS BURAGA VORBEŞTE DESPRE PLANURILE DE VIITOR

„Intenţionăm ca această casă fie folosită şi la înscrierea studenţilor în anul I. Cei de la facultate îşi vor putea pune standul în interior şi în acest fel cred că va fi ceva interesant şi surprinzător şi pentru nou veniţi", spune Marian Nistor, preşedintele Asociaţiei Studenţilor Chimişti ASC Chemis.

Proiectul face parte din cadrul programului „Eco-House", iar studenţii spun că ideea a prins foarte bine în rândul tinerilor.

FETELE AU GĂURIT PET-URILE CU BORMAŞINA

„Am strâns chiar mai multe sticle, unele ne-au mai rămas. Miercuri seară am terminat proiectul, dar chiar şi joi mai veneau studenţi care aduceau sticlele de la suc. Noi i-am informat despre ce vrem să facem şi ei chiar au fost receptivi", spune Marius Buraga, membru al ASC Chemis.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite