INEDIT! La Iaşi s-a întemeiat prima Societate Româno-Francofonă de Medicină Dentară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Decanul Norina Forna organizează Congresul de Medicină Dentară la Iaşi
Decanul Norina Forna organizează Congresul de Medicină Dentară la Iaşi

Miercuri, 24 octombrie, în cadrul primei conferinţe francofone de la Iaşi în care au avut loc dezbateri curriculare s-a decis întemeierea Societăţii Româno-Francofone care va permite o mai mare mobilitate studenţilor, medicilor şi cadrelor didactice.

La Iaşi s-a întemeiat prima Societate Română-Francofonă de medicină dentară care le va permite tuturor celor care studiază sau activează în domeniu să comunice şi să facă schimb de experienţă cu cei din ţările franfocone.

Decizia a fost luată miercuri, 24 octombrie, când la Iaşi s-au adunat decani ai facultăţilor de medicină dentară din ţările francofone pentru a face dezbateri curriculare.

Dentistul, un lux la români. 90% din populaţia ţării suferă de afecţiuni ale dinţilor

Ieşenii, dotaţi cu periuţe şi pastă de dinţi. Vezi unde poţi să primeşti gratuit produsele

„În momentul de faţă voi pune bazele Societăţii Româno-Francofone din cadrul şcolilor de medicină dentară din respectivele ţări. Asta înseamnă pe mai departe să putem dezvolta o mobilitate atât pe cadre didactice, pe medici, pe studenţi, pe toţi factorii responsabili care pot dezvolta această societate. Realizăm şi Societatea Decanilor de Medicină Dentară din România care va funcţiona în cadrul acestei societăţi", spune profesorul Norina Forna, decanul Facultăţii de Medicină Dentară din Iaşi.

Premieră la Iaşi! Clinică stomatologică pentru bolnavii de SIDA

Mai mult, specialiştii vor să reia programele de igienă orală în şcoli.

„Au fost programe suportate de Ministrul Sănătăţii, dar din cauza lipsei fondurilor acestea s-au sistat. Acum încercăm să le reluăm prin intermediul unui program care are colaborări puternice cu cei care au generat pe plan naţional campania «Zâmbeşte, România»", mai spune decanul Norin Forna.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite