INEDIT: Ieşean tratat de medici cu alcool

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul a fost tratat prin administrarea de alcool
Bărbatul a fost tratat prin administrarea de alcool

Un bărbat în vârstă de 32 de ani care s-a intoxicat cu lichid de parbriz a beneficiat de un tratament mai puţin obişnuit: administrarea a câte 100 de mililitri de alcool la fiecare patru ore.

Medicii de la secţia Copou a Spitalului „Sfântul Spiridon" din Iaşi au adoptat un tratament inedit pentru un ieşean în vârstă de 32 de ani care a băut din greşeală lichid de parbriz.

Premieră la Iaşi! Studenţii pot vedea online operaţii stomatologice complexe

Specialiştii l-au tratat cu ajutorul spălăturilor stomacale şi ale dozelor de băutură pentru a-i menţine o alcoolemie de 100 miligrame.

FOTO Operaţie în premieră la Iaşi: transplant de oase pentru refacerea unui şold UPDATE

„Aceste cazuri sunt extrem de rare şi extrem de severe, dar pacientul a avut şansa prezentării rapide la spital, unde a fost tratat imediat. Alcoolul metilic este un lichid incolor, inflamabil. Clinic se instalează tulburări neurosenzoriale, cefalee, vertij. Pacientul a necesitat măsuri de depurare a toxicului prin lavaj gastric şi a primit ca antidot, la fiecare patru ore, câte 100 de mililitri de alcool 45%", spune doctorul Tudor Ciuhodaru, medic de urgenţă la secţia exterioară a Spitalului „Sfântul Spiridon" din Iaşi.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite