Iaşi: Mungiu deschide Festivalul de Film IIFF

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Mungiu deschide Festivalul de Film IIFF
Iaşi: Mungiu deschide Festivalul de Film IIFF

Moldovenii vor putea urmări lungmetrajul „Amintiri din Epoca de Aur“ la Festivalul Internaţional de Film de la Iaşi (IIFF), la sfârşitul lunii septembrie. Producţia a cărei regie este

Moldovenii vor putea urmări lungmetrajul „Amintiri din Epoca de Aur“ la Festivalul Internaţional de Film de la Iaşi (IIFF), la sfârşitul lunii septembrie. Producţia a cărei regie este semnată de Cristian Mungiu va rula în prima zi a evenimentului, pe 25 septembrie, la cinematograful Victoria.

Festivalul IIFF, care se va desfăşura între 25 de septembrie şi 5 octombrie, este organizat de Asociaţia Română de Film Independent şi Primăria Municipiului Iaşi, împreună cu Centrul Naţional al Cinematografiei, care a alocat 500.000 de lei pentru eveniment.

Despre ce este filmul lui Mungiu

Principalele secţiuni ale festivalului sunt: avanpremiere, ALT-FEL, pentru filme experimentale, „Made In...“ pentru filme din fiecare ţară invitată, Retro-Spective, pelicule despre personalităţi, precum şi MediaDesk şi CineCORT, dedicate filmelor în aer liber. „Amintiri din Epoca de Aur“ prezintă cele mai cunoscute legende urbane din perioada anilor ’80, când românii duceau o luptă surdă pentru a supravieţui de pe o zi pe alta şi compensau dramatismul cu bancuri spuse pe ascuns. „Am vrut ca după «4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile» şi până la următorul meu film de autor să ofer publicului român o comedie, iar «Amintiri din Epoca de Aur», film episodic şi colectiv, îmbină punctele de vedere a cinci colegi de generaţie cărora le-a făcut plăcere să recupereze, să refolosească şi să recondiţioneze amintirile din perioada nopţilor pierdute la bairamuri, video şi cozi“, spune Cristian Mungiu, citat de Mediafax.

Din distribuţia filmului fac parte actorii Vlad Ivanov, Diana Cavaliotti, Radu Iacoban, Tania Popa, Alexandru Potocean, Emanuel Pîrvu, Paul Dunca, Ion Sapdaru şi Gabriel Spahiu.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite