Iaşi: Anamaria Marinca în juriul de la IIFF

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi:  Anamaria Marinca în juriul de la IIFF
Iaşi: Anamaria Marinca în juriul de la IIFF

Festivalul Internaţional de Film de la Iaşi va începe pe 25 septembrie şi va dura nouă zile

Citeşte şi:

Programul  festivalul internaţional IIFF

Organizatorii evenimentului au anunţat că juriul pentru filmele înscrise în competiţia de lung metraj din cadrul Iaşi International Film Festival (IIFF) va fi condus de actriţa Anamaria Marinca. Alături de aceasta, din juriu vor mai face parte criticul Stjepan Hundic, actorul Marius Panduru şi regizorii Andreea Vălean şi Oliver Paulus.


Ieşeanca Anamaria Marinca a cîştigat în 2005 premiul BAFTA pentru cea mai bună actriţă după interpretarea din „Sex Traffic”. Pentru rolul Otilia, din „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile” regizat de Cristian Mungiu, a obţinut două premii la festivalele de film de la Stockholm şi Palm Springs.  Anamaria Marinca a jucat recent în „Boogie”, al lui Radu Muntean, „Five Minutes of Haven”, regizat de Oliver Hirschbiegel,  şi „The Countess”, în regia lui Julie Delpy.


Filmele incluse la secţiunea documentar vor fi evaluate de un juriu condus de regizorul turc Necati Sonmez, alături de Marius Iuraşcu şi regizorul Laurenţiu Damian.


Juriul pentru secţiunile destinate filmelor de animaţie şi de scurt metraj va fi condus de regizorul şi producătorul Cătălin Saizescu. Alături de acesta se vor mai afla criticul de film Mihai Chirilov şi Alessandro Battaglini.

În cadrul IIFF au fost înscrise zeci de filme la cele patru secţiuni.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite