IAŞI Şoric insistă să îmbrace roba de avocat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ
Fostul şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ

Aurelian Vasea Şoric, destituit din Poliţie în luna ianuarie, a contestat notele obţinute la examenul de admitere pentru a deveni avocat. Fostul şef al Poliţiei Neamţ vrea să obţină notă mai mare la toate cele cinci probe de concurs.

Rezultatele contestaţiilor se vor afişa zilele următoare. Aurelian Vasea Şoric a picat la examenul de intrare în Barou cu media 4,34. La Drept Civil fostul şef al Poliţiei Neamţ a obţinut 4,13, la Drept Procesual Civil a luat 2,33, la Drept Penal nota 6,00, iar la Drept Procesual Penal 5,25. Lui Aurelian Vasea Şoric i-a dat bătaie de cap şi testarea la „organizarea şi exercitarea profesiei de avocat“, la care a obţinut 4,00.


A apărat cămătarii


Fostul şef  a primit pe 20 mai 2011 autorizaţie de mediator după ce a absolvit cursurile Asociaţiei „Centrul de Mediere“ din Craiova. Şoric a fost demis din Poliţie după asasinarea cămătarului nemţean Gheorghiţă Mararu. Acesta a fost împuşcat pe 14 noiembrie 2010 de Cristian Chilat. În noiembrie 2010, la câteva zile după crimă, Şoric le-a luat apărarea cămătarilor într-o conferinţă de presă. „De ce e atât de interlop Mararu? Pentru că dădea bani la oameni şi le lua camătă? Câţi nu dau bani? Sunt procurori care dau bani“.


Procuror picat cu 5,14


Procurorul Radu Moisescu, judecat pentru fapte de corupţie, a contestat şi el notele obţinute la cele cinci probe ale examenului de admitere în Barou.
El a luat 5,28 la Drept Civil, 3,00 la Drept Procesual Civil, 6,00 la Drept Penal, 6,25 la Drept Procesual Penal, şi 5,15 la „organizarea şi exercitarea profesiei de avocat“. Moisescu a fost respins cu 5,14.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite