IAŞI Seri de jazz în clubul de la Râpa Galbenă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ieşenii sunt aşteptaţi la un concert de jazz în Club RS
Ieşenii sunt aşteptaţi la un concert de jazz în Club RS

Pasionaţii acestui stil muzical se întâlnesc din nou pe 13 octombrie pentru o seară de relaxare şi distracţie. Proiect al Centrului Cultural German Iaşi în colaborare cu Club RS, Iaşi Jazz Nights îşi propune să ofere publicului ieşean posibilitatea de a asculta un jazz original ce îmbină alte stiluri muzicale.

Concertele, organizate pe parcursul anului trecut o dată pe lună, au prezentat publicului larg formaţii de jazz consacrate din Germania, dar şi din România.
Aceste seri se adresează în primul rând pasionaţilor de jazz, dar în egală măsură şi iubitorilor de muzică şi frumos în general. Iaşi Jazz Nights va prezenta un stil aparte, cu influenţe de groove, soul, pop sau rock, fiecare dintre formaţiile care au concertat până acum sau din cele care vor veni la Iaşi de acum încolo având o abordare diferită asupra genului muzical.


Astfel, proiectul Iaşi Jazz Nights continuă luna aceasta cu un nou concert. Joi, 13 octombrie, de la ora 20.00, în Clubul RS va avea loc un concert susţinut de trupa Exultatio din Germania.  Proiectul Exultatio al compozitorului şi pianistului de jazz Cristoph Schöpsdau este un melanj între cântecele gregoriene şi jazz. Aceste piese servesc ca punct de pornire pentru re-interpretare, influenţate de jazz sau de worldmusic. Chiar şi imnurile armeniene medievale sunt folosite în procesul de creaţie.


Seri cu tradiţie


Astfel, trupa, ai cărei membri îşi au rădăcinile muzicale în jazz, creează pe baza cântecelor tradiţionale modificări actuale interesante, care se bazează, pe de o parte, foarte mult pe original şi, pe de altă parte, devin veritabile re-compoziţii. Lipsa vocii şi instrumentaţia interesantă transformă cântecele, conferindu-le o formă cu totul nouă. Ca şi până acum, intrarea la concert este liberă.


Anul acesta, în cadrul Iaşi Jazz Nights amatorii acestui gen de muzică s-au putut delecta pe acordurile trupelor din toată lumea. Astfel, anul a debutat cu o seară de jazz franco-germană, pe 22 ianuarie. Pe 24 martie, în club a concertat trupa Sagasin, pe 6 aprilie au venit cei de la Tango Transit, iar pe 14 aprilie cei de la Foxy Lady i-au încântat pe ieşeni. Pe 10 mai în Club RS au venit cei de la Thomas Siffling Trio, iar pe 10 iunie cei de la Micolas Simion Quartet.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite