Pregătire pe culori la fabrica Delphi din localitatea ieşeană Miroslava FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salariaţii în halate albastre sunt operatori ai instalaţiilor mecanice
Salariaţii în halate albastre sunt operatori ai instalaţiilor mecanice

2.000 de ieşeni lucrează la fabrica din comuna Miroslava. În funcţie de calificare, angajaţii îmbracă halate diferite. Şapte zile din şapte, angajaţii de la Delphi Diesel Systems produc şi asamblează componente pentru sisteme de injecţie diesel.

Pompele şi injectoarele create de ieşeni în fabrica de la marginea oraşului ajung apoi la cele mai renumite mărci de autoturisme din lume. Aflată pe locul al patrulea în Iaşi ca număr de angajaţi, compania recrutează personalul încă de pe băncile facultăţii şi oferă programe personalizate de training noilor angajaţi.

Zona de producţie a componentelor pentru injectoare

Vezi imagini din fabrica Delphi

„Avem parteneriate cu liceele şi universităţile locale şi am dezvoltat un program pentru absolvenţi, angajăm studenţi pe perioada verii, le permitem să vină în fabrică pentru lucrări de licenţă sau proiecte şi organizăm dezbateri cu profesori universitari“, a spus Ştefan Petrea, manager în cadrul Delphi.


Angajaţii, împărţiţi pe culori

Ca parte din procesul de pregătire profesională a salariaţilor, managerii companiei au impus şi un cod vestimentar. Astfel, persoanele cu jachete portocalii sunt angajate de câteva zile, nu li se permite să atingă piesele, doar se uită şi învaţă. Persoanele care avansează trec la jachete verzi, ceea ce înseamnă că pot lucra, însă sub supraveghere.

Iaşi: Delphi caută două sute de angajaţi
Salariaţii în halate albe fac parte din personalul administrativ, operatorii sunt îmbrăcaţi în haine albastre, regulatorii de linie în vişiniu, iar în galben cei care evaluează calitatea produselor.

„Este avantajos să munceşti aici dacă îţi place ceea ce faci. Se lucrează cât este treabă. Eu am venit aici să lucrez încă de când s-a deschis. Fabrica este unică în ţară ca mediu de lucru, totul este standardizat, de înaltă tehnologie“, a spus Cătălin Stănculeanu, manager de producţie pe parte de lucrări. Conducerea Delphi împreună cu premierul Emil Boc şi autorităţile locale au inaugurat ieri baza de producţie a fabricii, specializată până acum mai mult pe asamblare de componente pentru sisteme de injecţie diesel.

UPDATE Emil Boc, în vizită la cea mai mare investiţie privată din Iaşi
Conform preşedintelui Delphi Diesel Systems, tocmai pregătirea bună a ieşenilor a constituit un atu pentru deschiderea în 2008 a fabricii de 36.500 de metri pătraţi în Miroslava, în urma unei investiţii de 155 de milioane de euro. „Regiunea Iaşi beneficiază de candidaţi bine aclificaţi din care putem să ne selectăm angajaţii. Disponibilitatea forţei de muncă bine educate, salariile competitive, proximitatea faţă de clienţi au fost cruciale pentru succesul acestui proiect“, a spus John Fuerst, preşedintele companiei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite