IAŞI Cordunenii, amânaţi din nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O parte din membrii reţelei au dat declaraţii la termenul de ieri, iar restul vor fi audiaţi abia luna viitoare.

Iulian Bogdan, vărul fraţilor Corduneanu, a fost printre puţinii inculpaţi din dosarul de spălare de bani, înşelăciune, trafic de persoane care a dat declaraţii la termenul de ieri al procesului în care membrii clanului interlop sunt judecaţi la Tribunalul Maramureş pentru infracţiuni de tip mafiot.

Interlopul şi-a susţinut, în continuare, nevinovăţia. Tot ieri a dat declaraţii şi Vasile Ursariu, cercetat şi într-un alt dosar pentru trafic de persoane. Instanţa a dispus ieri, printre altele, prelungirea arestului preventiv în cazul lui Bogdan Corduneanu, rearestat în urmă cu o lună pentru că n-a respectat obligaţiile impuse după ce a ieşit de după gratii. Pentru că niciunul din membrii clanului Corduneanu n-a mai dorit să dea declaraţii, procesul s-a amânat pentru 18 august.

Doi interlopi rearestaţi
La începutul lunii iulie a anului trecut  magistraţii DIICOT Iaşi au trimis în judecată 27 de persoane pentru înşelăciune, spălare de bani, trafic de persoane şi şantaj. Printre cei acuzaţi de magistraţi se numără şi Constantin Corduneanu, fraţii săi Marian, Gheorghe, Adrian, Bogdan, Vasile şi sora, Petronela, dar şi apropiaţi ai clanului.

O parte din membrii reţelei au fost arestaţi în ianuarie anul trecut. După un an şi două luni de închisoare, 12 membri ai clanului au fost puşi în libertate în luna martie. Luna trecută judecătorii l-au rearestat pe Bogdan Corduneanu pentru că împreună cu Silviu Gâtlan, judecat şi el în dosar, ar fi ameninţat şi lovit un ieşean. Cel din urmă n-a fost arestat atunci pentru că era în spital. Însă săptămâna trecută Gâtlan a ajuns la închisoare pentru că a făcut scandal într-un bar din Iaşi după ce a pierdut la păcănele.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite