Iaşi: O femeie din Gura Humorului, plimbată în patru spitale ieşene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: O femeie din Gura Humorului, plimbată în patru spitale ieşene
Iaşi: O femeie din Gura Humorului, plimbată în patru spitale ieşene

Cazul „Lăzărescu“ de la Iaşi a fost cu final fericit pentru pacient. Au fost necesare însă aproape 24 de ore pentru a se da diagnosticul de intoxicaţie cu ciuperci.

Angela Moroşanu a venit la Iaşi miercuri dimineaţă pentru lucrarea de gradul I. Cum a ajuns în gară, a chemat însă ambulanţa pentru că se simţea foarte rău. Nu ştia însă ce o aşteaptă. Femeia de 44 de ani din Gura Humorului, profesor de matematică, a ajuns prima dată la spitalul „Sfântul Spiridon“. „Am stat acolo cîteva ore, timp în care am fost dusă la ecografie şi la chirurgie. Vomam şi mă simţeam foarte rău“, povesteşte Angela Moroşanu. Ea susţine că în timp ce aştepta pe holuri a vomat încontinuu şi nimeni nu i-a pus la dispoziţie un vas. „Aşa chin şi ruşine nu am păţit niciodată. Plus că cei care m-au consultat erau toţi tineri şi păreau că nu prea ştiu ce să facă“, spune Moroşanu.

După câteva ore petrecute la Spiridon, femeia a ajuns împreună cu alte patru paciente la Spitalul de Neurochirurgie. „Acolo am aşteptat o oră şi jumătate să mă preia un medic. Acesta a constatat în cele din urmă că nu am ce căuta la acest spital. Prin urmare, după ce am aşteptat alte două ore, am revenit tot cu ambulanţa la Spiridon“, calculează Angela Moroşanu.

Pacienta susţine că abia când a ajuns pentru a doua oară la Spiridon, un medic a întrebat-o ce a mâncat în cursul zilei de ieri. Ciupercile cu pui au dat de gândit cadrelor medicale, dar au ţinut-o itnernată în Unitatea de Primire Urgenţe până după miezul nopţii. Atunci a fost trimisă la cel de-al treilea spital, la cel de Boli Infecţioase. Nici aici medicii nu au avut ce să-i facă, în schimb i-au spus, în spirit de glumă, că numai la Spitalul Socola şi la cel de Pediatrie nu a fost dusă pe parcursul zilei.

În final, pacienta „Lăzărescu“ a ajuns la Spitalul de urgenţe, după ora 2.30 dimineaţa. „Noi am preluat pacienta şi am demarat tratamentul pentru intoxicare cu ciuperci. Numai la această unitate medicală sunt tratate astfel de cazuri şi era bine dacă ar fi ajuns mai devreme“, spune Tudor Ciuhodaru, purtător de cuvânt al Spitalului de Urgenţe Iaşi.

Plimbările prin cele patru unităţi medicale ieşene nu au îngrijorat pe nimeni. „Pacienta a fost adusă la noi cu patologie digestivă, dar nu prezenta o urgenţă majoră. A fost îndrumată la secţiile de specialitate, i s-a dat tratamentul necesar, iar seara a fost adusă la reevaluare“, a declarat Diana Cimpoeşu, şefa UPU Spitalul „Sfântul Spiridon“.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite