Iaşi: Student infectat cu HIV, purtat pe drumuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Student infectat cu HIV, purtat pe drumuri
Iaşi: Student infectat cu HIV, purtat pe drumuri

Un medic de la Policlinica pentru Elevi şi Studenţi din Iaşi este acuzat de abuz şi discriminare pentru că ar fi refuzat să-i elibereze unui tânăr infectat cu HIV o adeverinţă necesară la

Un medic de la Policlinica pentru Elevi şi Studenţi din Iaşi este acuzat de abuz şi discriminare pentru că ar fi refuzat să-i elibereze unui tânăr infectat cu HIV o adeverinţă necesară la dosarul de cazare. Fundaţia „Alături de Voi“, care se ocupă de tânăr, a făcut plângere la Colegiul Medicilor (CM), Direcţia de Sănătate Publică şi la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.


Mihai, de 20 de ani, student în anul al II-lea la Universitatea „Al. Ioan Cuza“ din Iaşi, a mers vinerea trecută la Policlinică să obţină avizul pentru dosarul de cazare. „Avea nevoie de confirmare la dosar că figurează în baza de date a bolnavilor cronic pentru a primi loc gratuit în cămin. Medicul Paraschiva Gâscă i-a spus că nu-i dă avizul până nu vine cu o adeverinţă de la un specialist în boli infecţioase“, a declarat Mihaela Munteanu, purtătorul de cuvânt al Fundaţiei. „Dacă medicul avea competenţe în acest caz şi a refuzat să dea avizul înseamnă că a încălcat deontologia“, a spus Vasile Astărăstoae, preşedintele CM.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite