Iaşi: Grupe de preşcolari cu 60 de micuţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali vor aloca fonduri pentru amenajarea noilor spaţii destinate grădiniţelor

Primăria va aloca săptămâna viitoare 450.000 de lei pentru amenajarea mai multor grupe noi de grădiniţe. „La Hecuba vom avea două grupe chiar cu 60 de elevi, chiar dacă este mai mult de 30, avem condiţii pentru înfiinţarea acestora”, a anunţat Gheorghe Nichita, primarul Iaşiului.

Edilul a mai precizat că vor mai fi înfiinţate grupe de preşcolari şi în două şcoli, iar pentru amenajarea noilor spaţii va fi analizată o rectificare de buget prin care sunt alocate fonduri învăţământului preşcolar. „În luna iulie, vom mai face o rectificare. Vom lua bani de la alte capitole şi îi vom direcţiona către grădiniţe”, a anunţat Nichita.


Reprezentanţii Inspectoratul Şcolar Judeţean au anunţat că 585 copii nu au putut fi primiţi în grădiniţele ieşene. „Până în toamnă vom mai găsi în jur de 330 de locuri. Ceilalţi nu au ce face, dar nu vor rămâne foarte mulţi pentru că sunt părinţi care şi-au înscris copii la mai multe instituţii. În toate grădiniţele vor fi mai mulţi preşcolari faţă de locurile disponibile”, a afirmat primarul.

Citeşte şi:

www.adevarul.ro/articole/iasi-sute-de-copii-lasati-in-afara-listelor.html

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite