Gropile vestesc o primăvară grea la Iași (FOTO şi VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Abia la jumătatea iernii, carosabilul de pe drumurile din Iaşi arată ca după bombardament. Starea drumurilor are toate şansele să se înrăutăţească. Autorităţile locale recunosc că nu pot interveni până la primăvară.

Asfaltul de pe străzile din Iaşi a cedat deja în faţa fenomenului de îngheţ-dezgheţ, deşi au trecut abia şase săptămâni de când iarna şi-a intrat în drepturi. Cei mai afectaţi de urmările gerurilor pătrunzătoare sunt acum şoferii, care s-au pomenit deja că până şi străzile care abia fuseseră plombate înainte de iarnă se află într-un stadiu la fel de jalnic precum le ştiau.

Exemple în acest sens sunt în tot oraşul. Carosabilul de pe strada Vasile Lupu din Tătăraşi era una de evitat anul trecut.

image

Cu puţin înainte de începerea iernii, lucrătorii de la Citadin au plombat puzderia de gropi, dar acum nu se mai cunoaşte nimic din acest lucru.

image

„Aş zice că m-am obişnuit cu aşa drumuri de atâta timp cât conduc prin Iaşi, dar e inadmisibil să nu ai efectiv pe unde să treci din cauza gropilor", a punctat nervos Mihai Stere, de profesie administrator, după ce a parcat în apropiere de zona Flux.

Vezi mai jos cum se circulă în Tătăraşi:

Şoferii nu scapă de gropile „de sezon" nici pe poduri. În Podul de Piatră au apărut doar câteva gropi, nu foarte adânci

image

Pe pasarela Socola s-au redeschis craterele pe care nu este şofer în Iaşi să nu le ştie.

image

O stradă complet nimicită este şi Cicoarei, singura cale de acces către ştrandul şi Spitalul Arcadia din Galata.

image

„Pe la noi s-a reparat în grabă drumul acum doi ani când trebuia să treacă Nichita să vadă ştrandul, dar în iarnă s-a spart tot. Vara trecută au mai pus câteva plombe, dar acum este iarăşi teren minat pe aici", a povestit Ovidiu B, un ieşean care locuieşte în apropiere.

Reprezentanţii municipalităţii susţin că vremea rece şi umedă din această perioadă nu permite remedierea situaţiei. Vizavi de zonele semnalate de reporterii „Adevărul de Seară", speranţele se leagă de o reabilitare din temelii.

image

„Plombele din Tătăraşi sunt temporare, având în vedere că acolo lucrările capitale de acolo sunt blocate din cauza litigiului cu constructorul Themeli. Vom continua lucrările pe strada Cicoarei, dar nu vor fi capitale, pentru că aşteptăm ca furnizorii de apă şi gaz să branşeze zona. Cei de la Compania de Drumuri vor continua lucrările în Podu de Piatră şi pe Pasarela Socola atunci când vremea o va permite", a indicat Sebastian Buraga, purtător de cuvânt al Primăriei Iaşi.

image

Gropile au apărut chiar și la intrarea în Iași, pe drumul european E58

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite