Gropile bagă lunar maşinile în service

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Toma schimbă des piesele maşinii din cauza drumurilor proaste
Vasile Toma schimbă des piesele maşinii din cauza drumurilor proaste

Cei care circulă pe drumurile din judeţ au ajuns la capătul răbdării din cauza gropilor şi a banilor băgaţi în reparaţii

Vasile Toma, şofer din Iaşi, povesteşte că deplasările pe care este nevoit să le facă prin judeţ sunt un calvar din cauza infrastructurii. Cum 45% din drumurile din judeţ sunt de pământ, din piatră sau sunt expirate, conducătorii auto ajung să facă vizite lunare la service-urile auto pentru a schimba piesele uzate.


Zdruncinături şi hopuri pentru călători


Majoritatea companiilor de transport care au curse în judeţ se plâng de starea deplorabilă a drumurilor din judeţ. „S-a renunţat la nişte trasee pentru că drumurile sunt foarte proaste. Ni se strică maşinile la ordinea zilei. Plătim la piese auto şi la service foarte mult. Pe lângă uzura dată de călători, trebuie să suportăm şi stricăciunile de la drumuri“, a spus Vasile Toma, preşedintele Asociaţiei Transportatorilor de Persoane din judeţul Iaşi. Operatorii privaţi îşi bagă maşinile în service cel puţin o dată pe lună. „Sunt situaţii în care 30% din parcul auto este în service la un moment dat. Suntem exasperaţi de frecvenţa cu care se strică maşinile. Din cauza gropilor, avem probleme la sistemul de direcţie, de rulare, roţi, bucşe, capete de bară“, a spus directorul executiv al unei companii de transport. 


Asfalt în judeţ, în câţiva ani


Drumurile care dau cele mai multe bătăi de cap şoferilor sunt către Botoşani şi Vaslui, care ar trebui modernizate de Consiliul Judeţean prin fonduri europene. Lucrările la cea mai distrusă şosea din judeţ, Iaşi-Ciurea-Grajduri-Scânteia-Vaslui, sunt blocate după ce conducerea CJ a deschis proces la Curtea de Apel Iaşi pentru anularea unei contestaţii la licitaţie. Şi al doilea drum, Iaşi-Vlădeni-Botoşani, s-a împotmolit. Firma care trebuia să asfalteze şoseaua, Euroconstruct Group a intrat în insolvenţă, iar şefii judeţului ar trebui să rezilieze contractul şi să reia licitaţia.


„Am cerut să demonstreze că firma are posibilitatea să finalizeze lucrările. Ei au spus că au probleme cu furnizorii de marfă. De două săptămâni nu se mai lucrează. Am stabilit un ritm de execuţie până la iarnă şi nu l-au respectat“, a spus Laura Păstrăvanu, şefa Direcţiei de Proiecte din cadrul CJ. ;

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite