Groaza, arma preferată a clanului Corduneanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Bogdan (fost Corduneanu) este liderul clanului de interlopi din Iaşi
Constantin Bogdan (fost Corduneanu) este liderul clanului de interlopi din Iaşi

Membrii grupării interlope care teroriza capitala Moldovei ştiau cum să le îngheţe sângele în vene adversarilor. Acolo unde afacerile scârţâiau, apelau la ameninţări dintre cele mai macabre. Puse în practică, Iaşiul ar fi devenit teatrul unor măceluri cumplite.

Membrii clanului Corduneanu îşi conduceau afacerile cu o mână de fier. Atunci când simţeau că cineva bate în retragere sau refuză să plătească la timp sumele cerute, membrii clanului intrau în acţiune. Principala armă folosită de aceştia, remarcă procurorii DIICOT, erau ameninţările cu bătaia sau moartea. Unele dintre ele însă se remarcă prin cruzimea lor.

„M-a ameninţat că mă taie şi mă duce în pădure“

Una dintre persoanele care a simţit pe propria piele duritatea ameninţărilor clanului a fost Marlena Huţanu, proprietara unor firme imobiliare. Ieşeanca le-a povestit procurorilor că, la sfârşitul lui mai 2006, pe motiv că nu voia să restituie unei alte persoane nişte bani, a fost vizitată de Bogdan Tofan, unul dintre membrii clanului.

„Bogdan Tofan s-a deplasat la sediul societăţii şi, sub ameninţare cu acte de violenţă, respectiv că va fi tăiată cu sabia, luată şi dusă în pădure unde i se va tăia capul şi alte ameninţări, i-a pus în vedere ca, în termen de cinci zile, să restituie suma ce o datora“, arată procurorii.

De aceleaşi ameninţări macabre a avut parte un alt ieşean, care ar fi trebuit să dea clanului 7.000 de euro. „Adrian şi Bogdan Corduneanu l-au ameninţat că, în caz contrar, va primi nişte cuţite în fund şi nişte topoare în cap, întrucât ei fac legea în oraş“, se precizează în actele procurorilor.

Bebeluş folosit în şantaj

Membrii grupării condusă de Corduneni au mers până acolo încât au ameninţat şi o tânără care se prostitua pentru ei şi abia născuse, pentru a rămâne în câmpul muncii. Alina Valeria practica cea mai veche meserie din lume în mai multe zone din oraş. La finalul lui 2008, tânăra a născut. În acel moment, Vasile Ursaru, spun oamenii legii, membru al grupării, a luat legătura cu ea şi i-a cerut să se prostitueze în continuare altfel îi va vinde copilul.

Procurorii spun că nici femeile din clan nu erau mai prejos. Un ieşean le-a spus anchetatorilor că Petronela Tiugă, fostă Corduneanu, l-a ameninţat că „îl omoară şi-i dă foc în maşină, dacă nu va coopera în obţinerea frauduloasă a creditelor bancare“.

Intimidare Cordunenii îşi recuperau banii prin ameninţări foarte violente

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite