Groapa care închide intrarea spre Gară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reporterii „Adevărul de Seară“ au măsurat cu ruleta craterul
Reporterii „Adevărul de Seară“ au măsurat cu ruleta craterul

„Adevărul de Seară“ şi Europa FM alcătuiesc topul celor mai periculoase cratere din ţară. Cititorii din Iaşi ai ziarului nostru pot semnala găurile din asfalt de care se lovesc în fiecare zi  pe adresa de e-mail gropi@adevarul.ro.  

Una dintre cele mai distruse artere de circulaţie din Iaşi este bulevardul Străpungere Silvestru.

Maşinile care intră în Iaşi pe bulevardul Canta beneficiază de o cale de rulare impecabilă până la Gară. De aici, şoferii sunt treziţi la realitate cu brutalitate, din cauza gropilor care au luat locul asfaltului.

Reporterilor „Adevărul de Seară“ le-a fost dificil să nominalizeze un singur crater din dezastrul care domneşte de mult timp pe această stradă. În final, „câştigătoare“ a fost desemnată o spărtură de 1,6 metri lungime şi 1,4 metri lăţime. Ceea ce impresionează însă la acest crater este adâncimea, cea mai mare înregistrată până acum în top, respectiv 16 centimetri.

Taximetriştii, cei mai afectaţi

Deşi este „spectaculos“, groapa este cu puţin mai mare şi mai adâncă decât alte câteva spărturi care au apărut la un loc în carosabilul din faţa Gării. Cei mai în măsură să vorbească despre această situaţie sunt taximetriştii care intră zilnic în aceste spărturi pentru a ajunge la staţia de la Gară. „Parcă e un şant neîntrerupt fix în calea tuturor maşinilor care vor să intre în parcarea de la Gară“, a spus George C., taximetrist.

Chestionaţi în repetate rânduri în privinţa calităţii precare a carosabilului din această zonă, reprezentanţii Primăriei au argumentat că nu pot interveni din cauză că bulevardul Străpungere Silvestru face parte dintr-un drum naţional, motiv pentru care întreţinerea lui revine Direcţiei de Drumuri şi Poduri.

„Şi pasarela Socola aparţine aceleiaşi Direcţii şi a fost peticită după iarnă pentru că efectiv nu se putea circula. Trebuie să se întâmple la fel şi la Gară ca să se pună o lopată de asfalt?“, s-a întrebat Florin, taximetrist.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite