Groapă-surpriză pe strada Sfântul Lazăr

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Canalul creează în asfalt o gaură de 1 metru lumgime
Canalul creează în asfalt o gaură de 1 metru lumgime

„Adevărul de Seară“ şi Europa FM vă prezintă cele mai periculoase cratere din ţară. Cititorii pot semnala găurile din asfalt de care se lovesc pe adresa gropi@adevarul.ro.

Nu numai spărturile apărute în carosabil scot peri albi şoferilor ieşeni, ci şi canalele. În momentul în care au fost instalate, aceste dispozitive se aflau la nivelul străzii. Cu timpul însă, pe măsură ce şoselele au primit un nou covor asfaltic sau doar peticeli sezoniere, nivel asfaltului s-a ridicat cu câţiva centimetri. Pe alocuri şi canalele au primit un face-lift, dar există şi artere de circulaţie unde acestea au rămas locului, transformându-se în adevărate gropi.

Un astfel de exemplu poate fi găsit pe strada Sf. Lazăr. Aici, un canal a fost „uitat“ şi acum de cei responsabili cu întreţinerea drumurilor. Aşa cum s-a întâmplat în fiecare an, spărturile au fost peticite la scurt timp după topirea zăpezii, dar canalul în cauză a fost lăsat neatins. În urma măsurătorilor efectuate de reporterii „Adevărul de Seară“, craterul creat de canal atinge „numai“ 100 de centimetri în lăţime, 90 de centimetri pe lungime şi 8 centimetri în adâncime.

Particularitatea acestui obstacol nu este dată însă de dimensiuni, ci de faptul că nu poate fi zărit din timp de şoferii care se apropie. Asta din cauză că, spre deosebire de gropile apărute pe cale naturală, acest obstacol nu creează spărturi vizibile pe calea de rulare. Drept urmare, foarte mulţi şoferi îşi dau seama prea târziu că îşi vor rupe maşinile.

„Nici nu mai ţin minte de când este canalul ăsta pe stradă. Nu este foarte mare, dar face victime sigure. De nevoie, i-am memorat poziţia şi ştiu să fiu atent acum. Am văzut însă că unele canale au fost înălţate ca să ajungă la nivelul străzii“, a spus Mircea T., locatar pe strada Sf. Lazăr. Ieşeanul îşi doreşte ca autorităţile să ia măsuri măcar în ceasul al 12-lea.

„Poate dacă se scrie despre situaţia asta se va schimba ceva. Dacă noi am astupa canalul ne-ar sări RAJAC-ul în cap“, a precizat Mircea.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite