Iaşi: Ţiganii de la Grajduri i-au făcut cadou un bust fostului poliţist din comună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Ţiganii de la Grajduri i-au făcut cadou un bust fostului poliţist din comună
Iaşi: Ţiganii de la Grajduri i-au făcut cadou un bust fostului poliţist din comună

Dragostea dintre o comunitate de ţigani şi poliţişti a atins culmile originalităţii în localitatea ieşeană Grajduri. Ţiganii de aici au decis să-şi aline dorul de fostul şef de post,

Dragostea dintre o comunitate de ţigani şi poliţişti a atins culmile originalităţii în localitatea ieşeană Grajduri.

Ţiganii de aici au decis să-şi aline dorul de fostul şef de post, mutat de superiori în urmă cu aproape o lună în altă comună, prin ridicarea unui bust.


Ideea originală le-a venit când au aflat că poliţistul Ciprian Asmarandei va pleca din localitatea Grajduri după şapte ani petrecuţi acolo. În semn de dragoste şi respect, comunitatea a decis să-i facă o surpriză şi au vorbit cu meşterul popular popular Mihai Zamfir să facă din ipsos bustul lui Cirprian Asmarandei.


Lucrarea i-a fost oferită fostului şef de post la plecare. Din motive necunoscute însă, bustul a rămas în curtea Postului de Poliţie Grajduri, iar Ciprian Asmarandei lucrează în comuna Valea Seacă, în apropierea municipiului Paşcani.  Bustul lui stă mai mult într-o baracă din spatele postului de poliţie pe care l-a condus. Uneori, colegii îl mai scot şi-l aşază pe un soclu improvizat, aşa, de dragul vremurilor de odinioară. „Ne pare rău că nu avem un loc special unde să-l aşezăm“, a spus unul dintre foştii colegi ai poliţistului.


„Plătim ca să-l aducă înapoi“


Opera de artă nu a reuşit să le stingă ţiganilor dorul de ocrotitorul legii. Localnicii mărturisesc că sunt dispuşi să scoată bani frumoşi din buzunare numai să-l vadă pe Cirprian al lor înapoi la şefia postului.
„I-am făcut statuie ca să-l putem aduce înapoi. A fost un om corect. Nu cred că a mai fost poliţist ca el. Dacă va fi nevoie, vom plăti, numai să-l aducem înapoi“, a spus Dănuţ Stănescu. Nici femeile nu reuşesc să se împace cu ideea că Cirprian nu mai este în comunitate. „Era foarte bun. Se purta frumos cu noi“, a spus şi Matilda Stănescu. „Nu sunt şanse să mă întorc acolo. Sunt condiţii proaste şi salariul este mic“, a spus Ciprian Asmarandei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite