Ginecologul beat, la judecata colegilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Renumitul specialist a fost internat miercuri noapte în comă alcoolică la Urgenţe, iar colegii lui nu l-au mai văzut la serviciu de câteva luni.

În ultima săptămână, consumul de alcool i-a adus medicului Ion Fătu o grămadă de probleme. Cea mai gravă este de departe o comă alcoolică de gradul II din care medicii de la Urgenţe l-au recuperat cu greu, urmată de un dosar penal pentru conducerea în stare de ebrietate. După Paşte ar putea fi chiar exclus din Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF), unde este angajat ca  şef de lucrări la Catedra de Obstetrică.

Medic doar pe hârtie
Incidentele în care a fost implicat recent nu sunt însă singulare. De ani buni problemele sale cu alcoolul sunt cunoscute de colegii de la Spitalul „Cuza Vodă“, care au avut ocazia să lucreze cu el.
„Îl cunosc de vreo zece ani. Este un om deosebit, de un bun-simţ cum rar găseşti la un medic-fiu de cadre didactice. Se purta frumos şi cu pacientele sale şi cu celelalte cadre medicale. Regret enorm că are această problemă“, a spus una dintre asistentele de la Secţia de Obstetrică a spitalului.

De altfel, pentru că Ion Fătu a lipsit un timp îndelungat, conducerea a decis să-i anuleze jumătatea de normă pe care acesta o avea anul trecut, în luna iulie. El a acţionat în instanţă instituţia, iar în luna noiembrie şi-a recuperat postul. Chiar şi aşa, conform spuselor colegilor sunt luni bune de când acesta nu a pus piciorul în spital. „Nu mai ţin minte de când nu l-am văzut, oricum este foarte mult timp. Cred că a trecut aproximativ un an“, a recunoscut o altă asistentă.
 

„E un om deosebit“
„Doctorul Fătu are cel puţin şase luni de când nu a lucrat cu vreun pacient. În ultimele trei a fost în concediu fără plată, iar apoi medical“,
a spus conf. dr. Maria Stamatin, şefa Secţiei de Neonatologie de la Maternitatea „Cuza Vodă“. Cei care-l cunosc de mulţi ani îl apreciază pentru felul de a fi, dar nu-i neagă defectele.

„Este un om şi un doctor deosebit. Ca medic, nu îi pot judeca faptele pentru că afecţiunea sa este una care se vindecă greu şi care solicită multă voinţă. Ceea ce a declanşat tot a fost moartea mamei sale, o femeie extraordinară. Evenimentul l-a schimbat“, a adăugat Maria Stamatin.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite