Generalul ucrainean, pericol social UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valeriu Gaichuk a fost dus cu cătuşe la Tribunal
Valeriu Gaichuk a fost dus cu cătuşe la Tribunal

Generalul ucrainean arestat săptămâna trecută pentru că a încercat împreună cu alţi doi complici să scoată un milion de dolari dintr-o bancă din Iaşi, este considerat de judecători pericol social, iar procurorii insistă să rămână după gratii.

Ora 17.00 Valeriu Gaichuk (54 de ani) cercetat pentru că a încercat să scoată un milion de dolari dintr-o bancă din Iaşi a cerut judecătorilor Curţii de Apel Iaşi să amâne judecarea recursului pentru a studia dosarul. „Solicit un termen de arhivă pentru a studia materialul din dosar.Nu sunt pregătit să mă judec astăzi (n.r. miercuri)", a spus Gaichuk, în faţa judecătorilor Curţii de Apel Iaşi. Magistraţii au amânat procesul pentru vineri 16 decembrie. În schimb, Gaichuk,Konstantin Ossipov si Vitalie Matei vor fi aduşi joi la arhiva Curţii de Apel pentru a studia dosarul .

Ora 7.16 Tribunalul Iaşi, care a decis pe 10 decembrie arestarea lui Valeriu Gaichuk (54 de ani), general în rezervă şi director al postului de televiziune ITR Europe TV Channel,  a omului de afaceri israelian Konstantin Ossipov (42 de ani) şi a moldoveanului Vitalie Matei (37 de ani) a precizat că faptele săvârşite de aceştia creează o „insecuritate crescută pentru relaţiile sociale normale în comunitate“.

Citiţi şi:


„Există suficiente indicii temeinice că inculpaţii ar fi participat la comiterea faptelor de care sunt acuzaţi, având un rol semnificativ. Se conturează că s-a acţionat după un plan bine pus la punct, că activitatea infracţională este de amploare şi cu caracter transnaţional“, se precizează în motivarea instanţei. Acelaşi document arată că susţinerile generalului, potrivit cărora milionul de dolari era pentru 10% din acţiunile televiziunii sale nu sunt reale.


Arestaţi pentru 29 de zile


„Instanţa constată că inculpaţii prezintă variante aproximativ asemănătoare în încercarea de a crea aparenţa unei tranzacţii comerciale licite, din care a rezultat suma de 952.800 de dolari, însă demersurile nereuşite făcute pentru a transfera suma în alte conturi bancare controlate de ei denotă stângăcii cauzate de precipitarea evenimentelor, nicidecum de profesionalismul care ar trebui să caracterizeze activitatea unor oameni de afaceri cu experienţă, aşa cum pretind că sunt“, se precizează în motivarea Tribunalului Iaşi.

Citiţi şi:

FOTOGALERIE General ucrainean capturat în România.Cum goleau suspecţii conturile americanilor


Generalul ucrainean, omul de afaceri israelian şi şoferul moldovean sunt suspectaţi că printr-o serie de atacuri informatice au transferat bani din conturile unor firme din SUA şi Italia în contul lor. Cei trei au fost arestaţi de Tribunalul Iaşi pentru 29 de zile, dar au făcut recurs. Acesta se va judeca miercuri 14 decembrie la Curtea de Apel Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite