Iaşi: Liftul bun la toate GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un ieşean îşi vinde ascensorul la mica publicitate

După ce şi-a terminat casa, Neculai Istrate a stabilit că cea mai bună soluţie este să scoată la vânzare liftul pe care l-au folosit constructorii.


Liftul are o capacitate de 200 de kilograme şi poate fi folosit pe o înălţime de 14 metri. Neculai Istrate l-a cumpărat în urmă cu aproape un an pentru a-i folosi la urcatul materialelor de construcţie pentru casă. Cum sezonul de mansardat imobile şi cel de construit case este în toi, ieşeanul s-a gândit să-şi recupereze investiţia şi a dat anunţ la mica publicitate că vinde liftul de exterior. 

Preţul de achiziţie este de 3.000 de euro. „Scuteşte considerabil din timpul de lucru pentru că nu mai sunt timpi morţi la urcatul materialelor. În plus, nu se mai face nici mizerie. Este mană cerească pentru oricine vrea să construiască ceva”, susţine actualul proprietar al liftului. Instalaţia se montează la exteriorul clădirii şi funcţionează acţionată doar cu telecomandă.

Bun şi pentru interior

Constructorii spun că pentru persoanele care au o locuinţă cu mai mult de un nivel un astfel de lift poate fi extrem de folositor.

Este util la urcat obiecte mai grele, cum ar fi bagaje şi chiar mobila. Liftul necesită însă o serie de mici modificări, dacă este folosit pe interior. Există însă soluţia mult mai simplă de a-l monta pe exteriorul casei. În acest fel este numai bun pentru a ajunge la o mansardă, la care nu există un acces facil din interiorul imobilului.

„În mod normal acest lift nu poate fi oprit la fiecare etaj, dar poate fi adaptat pentru acest lucru. Cum există deja autorizaţia de la ISCIR, poate fi folosit fără nicio problemă”, explică Istrate. Ascensorul a fost cumpărat de către ieşean din Germania, în urmă cu mai bine de un an.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite