Iaşi: Furturile din maşini au revenit la modă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Furturile din maşini au revenit la modă
Iaşi: Furturile din maşini au revenit la modă

Ţintele preferate ale hoţilor sunt genţile, detectoarele de radar şi casetofoanele din interiorul autoturismelor.

Poliţiştii au intrat deja în alertă maximă şi caută soluţii pentru a stopa valul de spargeri din autoturisme produse în ultimele şase luni în mai multe judeţe din regiunea de nord-est a ţării. Cea mai la îndemână metodă de a lupta împotriva răufăcătorilor este ca proprietarii maşinilor să-şi asigure cât mai bine bunurile şi să nu lase la vedere obiecte a căror valoare i-ar putea tenta pe hoţi.

Ieşenii sunt pe primul loc când vine vorba despre pagubele produse de infractori.  Practic, numărul spargerilor de maşini înregistrat în judeţ aproape s-a dublat faţă de anul trecut.

Hoţilor le plac banii din muzică

„Dacă în prima jumătate a anului 2008 au fost constatate 188 de astfel de infracţiuni, de la începutul acestui an şi până în prezent numărul spargerilor a crescut la 300“, ne-a declarat subcomisarul Mădălin Ţăranu, de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Iaşi.

Cele mai multe infracţiuni au fost săvârşite în zilele de miercuri şi sâmbătă, după miezul nopţii. Oamenii legii susţin că un aport la explozia de infracţiuni de acest fel l-au adus şi creşterea parcului auto, uşurinţa cu care se pot sparge autoturismele, dar şi neglijenţa proprietarilor, care fie îşi uită autoturismele descuiate, fie lasă în interior bunuri de valoare.
Obiectele sustrase au fost cu precădere capacele ornamentale, oglinzile, radio-casetofoanele, borsetele, poşetele, staţiile de emisie - recepţie şi telefoanele mobile.

Oamenii legii cred că prioritar este să-i informeze cât mai bine pe ieşeni asupra pericolelor la care îşi expun maşinile lăsate nesupravegheate. Ghinionişti au fost în acest an şi şoferii băcăuani. Poliţiştii au constatat că numărul maşinilor sparte a crescut semnificativ, de la 181 de cazuri în 2008, la 207 anul acesta. Şi spărăgătorii din judeţul Neamţ au dovedit în ultima vreme o slăbiciune pentru radio-casetofoane. În schimb, numărul incidentelor a crescut foarte puţin, de la 122 de furturi în 2008, la 126 anul acesta. Hoţii nu s-au dat în lături nici de la componente din exteriorul maşinilor, cum ar fi oglinzi retrovizoare, ştergătoare de parbriz sau chiar roţi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite