Furau bani de pe carduri şi îi jucau la pariuri VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unul dintre suspecţi, Iulian Filip, zis Romario, ridicat pentru audieri de poliţişti. FOTO: infopresspascani.ro
Unul dintre suspecţi, Iulian Filip, zis Romario, ridicat pentru audieri de poliţişti. FOTO: infopresspascani.ro

O parte din tinertii cercetaţi de DIICOT Iaşi pentru că au transferat ilegal peste 500.000 de euro din conturile unor persoane din Italia, Germania şi Anglia în conturile lor, au „investit" diferite sume de bani în site-urile de pariuri. Procurorii au reţinut opt tineri din judeţul Iaşi (Paşcani ) şi unul din Vâlcea şi au propus arestarea preventivă a acestora.

Potrivit anchetatorilor, o parte din  banii sustraşi de membri reţelei ajungeau în conturi deschise ei şi erau folosiţi  „pentru susţinerea financiară a deschiderilor şi utilizărilor de conturi pe site-urile de  pariuri sportive din Italia" „Inculpaţii obţineau datele conturilor de internet-banking sau a cardurilor bancare ale  unor cetăţeni străini în special prin phishing, iar ulterior le accesau ilegal şi efectuau din aceste conturi transferuri neautorizate de  bani în conturi bancare deschise pe numele unor complici, fie efectuau activităţi de creditare a unor conturi de telefonie mobilă din reţelele italiene, încărcări valorice pentru care titularii posturilor telefonice plăteau grupării 50% din cuantumul transferului", a precizat Cătălin Prisăcaru, procuror DIICOT Iaşi.

UPDATE Nouă persoane reţinute după descinderile de marţi din Moldova VIDEO

Anchetatorii susţin că, în 2010-2012 gruparea, formată în special din tineri din Paşcani, a acţionat în special în Italia şi au fraudat peste 500 de conturi bancare. Astfel, au reuşit să-şi „sporească" veniturile cu 500.000 de euro. Banii erau extraşi de al ATM-uri din Italia cu ajutorul unor intermediari şi apoi trimişi în România, pe numele altor persoane.  De asemenea, pentru a scoate banii unii membri ai reţelei s-ar fi folosit de acte false.

Anchetatorii au precizat că reţeaua era coordonată de Bogdan Ionel Paiu (36 de ani) şi Iulian Filip (30 de ani). Oamenii legii au descins, pe 24 aprilie, în 21 de locuinţe ale suspecţilor şi au adus 20 de persoane la audieri. „Cu ocazia perchezițiilor domiciliare au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor aproximativ 80 sisteme informatice, 87 cartele de telefonie mobilă, marea majoritate din rețelele italiene, numeroase modemuri mobile de conectare la internet cu cartele ale unor furnizori de servicii internet din Italia, acte de identitate false folosite la încasarea banilor prin sistemele de transfer internațional specializate, cerneluri speciale de realizare a unor documente de identitate false, carduri bancare ale unor persoane interpuse folosite de către suspecți pentru derularea activităților infracționale ce urmează a fi cercetate pentru descoperirea întregii activități desfășurate de suspecți", a precizat Elvis Tudose, ofiţer în cadrul BCCO Iaşi.

Chirurgul Grigore Tinică, cu procurorii DNA pe cap din cauza proiectelor europene. Percheziţiile continuă UPDATE

Anchetatorii au găsit o parte din cardurile suspecţilor ascunse în absorbante. Procurorii DIICOT i-au reţinut, pe 24 aprilie, pe Bogdan Paiu şi Iulian Filip, dar şi pe George Ariel Boltoc, Dumitru Paiu, Tiberiu Gavril Ciobanu, Ionel Marian Minciună, Alina Gabriela Duca, Ovidiu Iulian Frumuşanu, Alexandru Ion Iacob. Cei nouă tineri au fost duşi, miercuri, la Tribunalul Iaşi cu propunere de arestare preventivă.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din judeţ!

 

 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite