Fumuri de contrabandă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şpaga cu aromă de tutun ţine loc de leafă pentru mulţi angajaţi ai vămilor

Cinci luni, o săptămână şi cinci zile. Atât a durat liniştea de la graniţa cu Ucraina. Spectacolul cu descinderi s-a reluat ieri, când mascaţii au scotocit în casele mai multor suceveni, printre care un poliţist, un jandarm şi un consilier local, după tutunul adus ilegal în ţară. Pe unde? Tot pe la Vama Siret, unde în 3 februarie au fost săltaţi 66 de poliţişti şi vameşi.

Vezi şi:

Uite şpaga, nu e şpaga…pe sticlă

Au stat departe de şpagă până luna trecută, când au fost puşi în libertate. Imaginile cu controalele la sânge în vamă, când oamenii aşteaptau ore întregi să treacă graniţa, au dat bine pentru naivi. Dezbaterile de la televizor, acuzaţiile aruncate în stânga şi-n dreapta, misterul reginei, toate au rămas doar ecouri în eter.

Contrabandiştii n-au stat însă cu mâna în sân. Au schimbat strategia. S-au adaptat rapid la curăţenia din vamă şi au mers pe principiul puţin câte puţin. Cum au reuşit să treacă de ochii vigilenţi ai poliţiştilor şi vameşilor de la Siret rămâne încă un mister. Cert este că ţigările nu s-au teleportat în casele lor.

Între timp, lupta cu corupţia dă bine pe hârtie. Am mai bifat o reţea de contrabandişti pusă la pământ pentru ochiul critic al Europei. Doar, doar scăpăm şi noi în Schengen!

Avem un oraş. Ce facem cu el?

Gropile, brandul Iaşilor

Mirela Cimpoi este redactor-şef Adevărul de Seară Iaşi

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite