Fugarul Rodideal, achitat în lipsă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasile Rodideal, interlopul ieşean care a fugit în noiembrie 2009 din ţară, a fost găsit nevinovat pentru fapte de corupţie. Curtea Supremă a decis, pe 1 februarie,  să respingă recursul procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi să menţină hotărârea dată de colegii de la Iaşi.

Alături de el a fost achitat şi Iulian Ţocu, fost deputat de Neamţ. Decizia este definitivă. „Speranţa nu este perversă la Bucureşti. Este soluţia corectă", a declarat Ionel Nechita, avocatul lui Rodideal.Potrivit rechizitoriului, Iulian Ţocu ,fost deputat de Neamţ, ar fi apelat la interlopii Vasile Rodideal şi Gheorghiţă Mararu pentru a face presiuni asupra unui lichidator judiciar.

Citiţi şi:

Iaşi: Interlopul Gheorghiţă Mararu, împuşcat la Neamţ, a fost implicat în mai multe scandaluri alături de naşul său Vasile Rodideal (Interceptări)

Iaşi: Interlopul Vasile Rodideal a fost dat în urmărire internaţională

Cei doi ar fi trebuit să-l convingă pe funcţionar să nu definitiveze raportul pentru „Comat" SA Neamţ pentru ca fostul parlamentar să aibă timp să cumpere firma. În schimb, Ţocu le-ar fi oferit 100.000 de lei. Cei trei au fost achitaţi de magistraţii Tribunalului Iaşi, iar sentinţa a fost menţinută de Curtea de Apel. Însă procurorii au făcut recurs.  Rodideal a fugit din ţară în 2009, iar finul său, Gheorghiţă Mararu a fost împuşcat în noiembrie 2010 la Piatra Nemaţ. Interlopul ieşean mai este judecat într-un dosar pentru contrabandă cu ţigări şi a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru că a încercat să-şi ucidă rivalul.

Citiţi şi:

Iaşi: Interlopul Vasile Rodideal s-a mai ales cu trei ani şi şase luni de închisoare

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite