Fraţii care au schimbat trei mame GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi copii stau de aproape un an la asistentul maternal Maria Străchinaru din satul Tungujei, care promite să nu se despartă de ei.

Marius Alexandru (7 ani) şi Mirela Şerban (10 ani) au fost abandonaţi de părinţi în centrele de plasament din Iaşi când aveau doar câteva luni. Marius nu şi-a văzut niciodată mama naturală, însă împreună cu sora lui a ajuns până acum în sânul a trei familii.

Abandonaţi de tată
Primele două au fost la Dobrovăţ şi Rediu, unde au fost daţi în grija asistenţilor maternali. Din ambele au fost luaţi aproape cu forţa de tatăl lor natural, care se prezenta la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) şi-şi cerea copiii pe motiv că s-a angajat şi are cu ce să-i crească. Aşa se face că micuţii trebuiau să părăsească familiile în care s-au integrat, pentru a locui cu tatăl lor şi încă 7 persoane într-o garsonieră din Iaşi.

image

Daţi CLICK pe imagini pentru o fotogalerie cu fraţii  care au trei mame

„A fost foarte greu să plecăm de la asistenţii maternali. Am plâns şi noi şi plângeau şi ei când plecam. Cât am stat cu tata a fost foarte greu. Eram zece persoane într-o singură cameră. Nu mâncam decât o singură dată pe zi. Nu ne-a plăcut deloc acolo! Ne părea foarte rău că atunci când ne acomodam cu o familie, tatăl nostru ne cerea acasă“, povesteşte Mirela.
Locul de muncă al tatălui se dovedea a fi însă doar pentru o scurtă perioadă de timp. Cum îşi pierdea slujba, îşi lua copiii de mână şi-i lăsa din nou în centrele de plasament din Iaşi.

După câteva săptămâni de convieţuit în centrele de plasament, cei doi fraţi aveau să ajungă la Bica, asistent maternal în satul Tungujei, comuna Ţibăneşti. Este vorba despre Maria Străchinaru (62 de ani) care, deşi iniţial a vrut să ia în îngrijire doar un copil, a acceptat fără să stea pe gânduri să adopte doi fraţi.

Aşa se face că Marius şi Mirela au ajuns să aibă o a patra mamă. „Mi-a plăcut de cum am intrat în curte cum arată totul. De Bica m-am ataşat din prima. Este asistentul de care m-am apropiat cel mai repede. A fost bine şi la ceilalţi doi asistenţi maternali, dar aici mă simt cel mai bine“, spune Marius.

Aceeaşi apropiere rapidă a simţit-o şi Maria Străchinaru. „Cei de la Direcţie m-au sunat după câteva zile şi mi-au spus că au doi fraţi dacă vreau, că nu-i pot despărţi. N-am ezitat deloc, le-am spus că-i vreau“, povesteşte Bica. Alegerea pare să-i împlinească şi pe copii, şi pe asistentul maternal. Copiii au camera lor, o mulţime de jucării şi o curte de animale de îngrijit, iar asistentul maternal se bucură că-i este plină casa. „Am mers la bâlci împreună şi ne-am luat baloane, brăţări, lănţişoare. Vrem să rămânem la Bica“, mărturiseşte Mirela.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite