Iaşi: PORTRET: Daniel Zafiris, Fotbalistul prieten cu Biblia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: PORTRET: Daniel Zafiris, Fotbalistul prieten cu Biblia
Iaşi: PORTRET: Daniel Zafiris, Fotbalistul prieten cu Biblia

După ce a evoluat la Poli Iaşi şi a câştigat Cupa României cu Petrolul Ploieşti, Daniel Zafiris s-a retras pentru a răspândi mesajul Bibliei.

Atmosfera extraordinară de pe stadionul Petrolul din Ploieşti al anilor ’70 l-a determinat pe micul Daniel Zafiris să ajungă şi el unul dintre jucătorii aclamaţi de pe gazon. Graţie abilităţilor care au fost observate de antrenorii de la echipa de juniori a clubului Petrolul, Daniel a ajuns de pe maidanele din jurul casei sale la prima echipă a clubului.

La 18 ani, Daniel Zafiris a debutat în Divizia A în 1987, chiar împotriva Stelei Bucureşti, care cucerise Cupa Campionilor Europeni cu un an în urmă, însă prestaţia sa a fost apreciată la unison de presa sportivă a vremii. Evoluţiile foarte bune l-au adus pe acesta timp de patru ani la Politehnica din Iaşi, oraş unde şi-a întâlnit soţia şi şi-a descoperit religia.

S-a detaşat de lucrurile materiale

„În această perioadă mi-am dat seama că viaţa nu reprezintă lucrurile materiale, ci se clădeşte pe temelia credinţei. Viaţa fără Dumnezeu este ca un meci de fotbal fără minge“, spune Daniel. În 1991, a fost singurul jucător din Divizia B care a făcut parte din naţionala universitară a României, care a evoluat la Universiada din Anglia. Pe plan intern, Daniel Zafiris a revenit la Petrolul Ploieşti, cu care a cucerit Cupa României în 1995, într-o finală dramatică cu Rapid Bucureşti.

Două sezoane mai târziu, Daniel s-a retras din activitatea competiţională pentru a se dedica unui nou proiect. „În cadrul activităţilor mişcării «Sportivi în acţiune», ne dorim să-i ajutăm pe acei sportivi care trec prin momente grele să aibă succes, atât pe teren, dar şi în viaţă. Dorim astfel să-i pregătim pe sportivi şi din punct de vedere spiritual, aşa cum se întâmplă la Manchester United sau la naţionala Braziliei“, explică fostul atacant.

Daniel Zafiris este în spatele unei alte premiere pentru ţara noastră, respectiv traducerea în limba română a „Noului Testament pentru sportivi“. „Această lucrare conţine şi poveştile spuse de sportivi credincioşi, pentru a servi drept exemplu şi altor competitori“, încheie Daniel.

Profil

Născut: 17.05.1969, Ploieşti.
Studii: Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Iaşi.
Familie: Căsătorit, are trei copii.

Întrebări şi răspunsuri

Ce vă ajută să mergeţi mai departe?
Cred în tot ceea ce încerc să transmit şi celorlalţi. Cu ajutorul lui Dumnezeu, îmi doresc să fiu un om mai bun, dar să-i pot ajuta şi pe cei din jurul meu. 

M-ai jucaţi fotbal?
Nu m-am oprit niciodată. Particip în mai multe competiţii, dar cel mai important este Campionatul Mondial al Bisericii Evanghelice, care va avea loc anul viitor în Austria.


Ce-i place
În afară de fotbal, Daniel joacă cu plăcere tenis de câmp. Fostul atacant nu scapă nicio ocazie să iasă cu familia în aer liber şi să savureze desertul preferat, prăjiturile din ciocolată.

Ce nu-i place
Daniel crede că fotbalul a devenit o afacere în care jucătorii sunt la cheremul conducătorilor de club. Fostului fotbalist îi este greu când este departe de cei dragi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite